lžíce
rostlinný olej
2-5 Nejlépe panenský - podle chuti slunečnicový sezamový nebo jiný)
Postup přípravy receptu
1
Hlávkový salát omyjeme, dobře osušíme v utěrce a natrháme na kousky, pažitku nebo cibulku nakrájíme nadrobno. Do mísy, ve které budeme salát dělat rozděláme zálivku. Dáme všechny ingredience a lehce promícháme až vznikne hladká "majonéza".
2
Pokud jsme dali něco z lednice a nechce se spojit nepropadáme panice, ale pomalu mícháme dál.
3
Až bude mít vše stejnou teplotu - spojí se. Přidáme salát s pažitkou a zlehka promícháme.
Neradila bych tento recept do kategorie stredne obtizne...smichat 5veci ve sklenicce a nakrajet salat...
Vlaďka
|30. 1. 2008 14:24
Já obvykle dávám na půlku ledového salátu:1 lžičku cukru, 2 lžičky octa, 2 lžičky vody, 3 lžičky oleje, 1 lžičku hořčice a trošku soli
Anonym
|29. 1. 2008 21:50
Tam na tu zálivku nepatří žádná voda?není potom ten salát spíš takový suchý,navíc když je to zálivka na dva kusy salátu?Jen jsem zvědavá
lenka žilková
|13. 6. 2006 09:41
zálivka moc dobrá,použila jsem na hlávkový salát-doporučuji
jaja 13
|22. 12. 2005 08:49
Místo plnotučné hořčice zkuste francouzskou.
kotinka kotinka
|21. 12. 2005 19:09
VÝBORNÉ i z ledového salátu.Tuto zálivku jsem neznala, nyní dělám často.
Simča Sládková
|3. 7. 2005 14:18
Tato zálivka já výborná a moc chutná i našim dětem. Pro spestření je možné buď přidat 1 rozetřený stroužek česneku a nebo (pro ty, kterým třeba přímé pozření česněku nedělá dobře) vytřít stroužkem mísu, než do ní zažneme ingredience dávat.