• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
Napište svůj komentář k receptu

Listové tyčinky na sladko

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto 1 balení, 400 -
    • hladká mouka na podsypání
    • pečící papír
    • 25
      g bílek cca
    • 10
      g solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka dle hustoty, cca
    • 80
      g moučkový cukr
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 2,5 - 3mm obdélníkový plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem. Ten potřeme cukrovou polevou, na kterou uděláme hned ovocnou mřížku. Plát pokrájíme rádýlkem na tyčinky a dáme ihned péct do předehřáté trouby (170 °C) dorůžova. Po vychladnutí od sebe oddělíme (rozlomíme) slepené tyčinky, nandáme na talíř nebo do misky a můžeme zobat.
2
Poleva by neměla být moc řídká, aby při pokrájení tyčinek nestékala. Solamyl (hladkou mouku) přidáváme dle hustoty. Je lepší udělat ji hustější, o něco hůř se roztírá, ale s plastovou stěrkou to jde rychle a snadno.
3
Marmeládu nebo džem, pokud obsahuje kousky ovoce rozmixujeme. Pokud je příliš tekutá, můžeme přidat vanilkový pudink. Zdobičku nepotřebujeme, nejrychlejší je naplnit igelitový sáček a pak ustřihnout velmi malý růžek, kterým budeme dělat mřížku či jen proužky.
4
Listové těsto čerstvé je lepší než rozmražené, tyčinky nám při pečení víc "vyskočí".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové pesto tyčinky

Listové pesto tyčinky

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Řezy Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Listové těsto Marmeláda Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cookies II.

Cookies II.

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Zbojnický salát
Zbojnický salát
57
Klasické lečo
Klasické lečo
51
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Listové taštičky plněné mletým masem
Listové taštičky plněné mletým masem
listové těsto
listové těsto
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact