• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
Napište svůj komentář k receptu

Listové tyčinky na sladko

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto 1 balení, 400 -
    • hladká mouka na podsypání
    • pečící papír
    • 25
      g bílek cca
    • 10
      g solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka dle hustoty, cca
    • 80
      g moučkový cukr
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 2,5 - 3mm obdélníkový plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem. Ten potřeme cukrovou polevou, na kterou uděláme hned ovocnou mřížku. Plát pokrájíme rádýlkem na tyčinky a dáme ihned péct do předehřáté trouby (170 °C) dorůžova. Po vychladnutí od sebe oddělíme (rozlomíme) slepené tyčinky, nandáme na talíř nebo do misky a můžeme zobat.
2
Poleva by neměla být moc řídká, aby při pokrájení tyčinek nestékala. Solamyl (hladkou mouku) přidáváme dle hustoty. Je lepší udělat ji hustější, o něco hůř se roztírá, ale s plastovou stěrkou to jde rychle a snadno.
3
Marmeládu nebo džem, pokud obsahuje kousky ovoce rozmixujeme. Pokud je příliš tekutá, můžeme přidat vanilkový pudink. Zdobičku nepotřebujeme, nejrychlejší je naplnit igelitový sáček a pak ustřihnout velmi malý růžek, kterým budeme dělat mřížku či jen proužky.
4
Listové těsto čerstvé je lepší než rozmražené, tyčinky nám při pečení víc "vyskočí".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové pesto tyčinky

Listové pesto tyčinky

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Řezy Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Listové těsto Marmeláda Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Celer z trouby

Celer z trouby

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Listové taštičky plněné mletým masem
Listové taštičky plněné mletým masem
listové těsto
listové těsto
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact