• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Listové těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové těsto - základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 0,25
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme těsto tzv.vodánek. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny. Je-li tuk tužší, je tužší i vodánek a naopak. Hotový vodánek přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Vodánek vyválíme do kříže, na střed položíme tukový čtverec a zabalíme.
2
Zabalené těsto vyválíme na plát, který natřikrát složíme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Překládání, rozvalování a odpočívání těsta opakujeme nejméně 3x. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme nejméně hodinu (nejlépe do druhého dne) ztuhnout a odležet. Těsto uchováváme zakryté v chladu. Další zpracování záleží na konkrétním receptu, který chceme použít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radim | 27. 10. 2013 12:58

    <3 :-| dam papa duc

  • rfsf | 27. 10. 2013 12:57

    :-X

  • DAŠA | 19. 10. 2013 17:26

    KUNDIČKA TAK TO SE POVEDLO :'( :-D

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:33

    kdo mi to uvari tak mi zavari v praci Helmut uz se se mnou nikdy nevispiii ahoj kundicka258963 :'( :'( O:-) :-! :-$

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:31

    kdo ma zajem dam slevu <3

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:29

    to je odporni jedla jsem to sirovi a blila jsem :-| :-X :-$ jsem blondina delam v bordelu jako slapka :'( :-S :-(

  • papapagaj | 4. 4. 2013 12:26

    huuuuuuuj to je humač : :'(

  • ivetussinka | 14. 2. 2013 08:45

    20-30minut se to nechává odpočnout :-) :-)

  • Andrea Bednar | 13. 8. 2009 19:38

    Pani Lado, pro vas zrejme malichernost, ale prosim vas, jak dlouho ma trvat to odpocivani testa? Ziji v Chicagu a nemam kde koupit polotovar, tak ze "jdu do toho" :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Listové
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Ocet Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

373
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
351
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
351
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
85
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact