• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Listové těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové těsto - základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 0,25
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme těsto tzv.vodánek. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny. Je-li tuk tužší, je tužší i vodánek a naopak. Hotový vodánek přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Vodánek vyválíme do kříže, na střed položíme tukový čtverec a zabalíme.
2
Zabalené těsto vyválíme na plát, který natřikrát složíme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Překládání, rozvalování a odpočívání těsta opakujeme nejméně 3x. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme nejméně hodinu (nejlépe do druhého dne) ztuhnout a odležet. Těsto uchováváme zakryté v chladu. Další zpracování záleží na konkrétním receptu, který chceme použít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radim | 27. 10. 2013 12:58

    <3 :-| dam papa duc

  • rfsf | 27. 10. 2013 12:57

    :-X

  • DAŠA | 19. 10. 2013 17:26

    KUNDIČKA TAK TO SE POVEDLO :'( :-D

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:33

    kdo mi to uvari tak mi zavari v praci Helmut uz se se mnou nikdy nevispiii ahoj kundicka258963 :'( :'( O:-) :-! :-$

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:31

    kdo ma zajem dam slevu <3

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:29

    to je odporni jedla jsem to sirovi a blila jsem :-| :-X :-$ jsem blondina delam v bordelu jako slapka :'( :-S :-(

  • papapagaj | 4. 4. 2013 12:26

    huuuuuuuj to je humač : :'(

  • ivetussinka | 14. 2. 2013 08:45

    20-30minut se to nechává odpočnout :-) :-)

  • Andrea Bednar | 13. 8. 2009 19:38

    Pani Lado, pro vas zrejme malichernost, ale prosim vas, jak dlouho ma trvat to odpocivani testa? Ziji v Chicagu a nemam kde koupit polotovar, tak ze "jdu do toho" :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Listové
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Ocet Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
33
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
31
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact