• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Listové těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové těsto - základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 0,25
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme těsto tzv.vodánek. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny. Je-li tuk tužší, je tužší i vodánek a naopak. Hotový vodánek přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Vodánek vyválíme do kříže, na střed položíme tukový čtverec a zabalíme.
2
Zabalené těsto vyválíme na plát, který natřikrát složíme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Překládání, rozvalování a odpočívání těsta opakujeme nejméně 3x. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme nejméně hodinu (nejlépe do druhého dne) ztuhnout a odležet. Těsto uchováváme zakryté v chladu. Další zpracování záleží na konkrétním receptu, který chceme použít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radim | 27. 10. 2013 12:58

    <3 :-| dam papa duc

  • rfsf | 27. 10. 2013 12:57

    :-X

  • DAŠA | 19. 10. 2013 17:26

    KUNDIČKA TAK TO SE POVEDLO :'( :-D

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:33

    kdo mi to uvari tak mi zavari v praci Helmut uz se se mnou nikdy nevispiii ahoj kundicka258963 :'( :'( O:-) :-! :-$

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:31

    kdo ma zajem dam slevu <3

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:29

    to je odporni jedla jsem to sirovi a blila jsem :-| :-X :-$ jsem blondina delam v bordelu jako slapka :'( :-S :-(

  • papapagaj | 4. 4. 2013 12:26

    huuuuuuuj to je humač : :'(

  • ivetussinka | 14. 2. 2013 08:45

    20-30minut se to nechává odpočnout :-) :-)

  • Andrea Bednar | 13. 8. 2009 19:38

    Pani Lado, pro vas zrejme malichernost, ale prosim vas, jak dlouho ma trvat to odpocivani testa? Ziji v Chicagu a nemam kde koupit polotovar, tak ze "jdu do toho" :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Listové
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Ocet Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Psí keksy

Psí keksy

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

330
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
169
Klasické lečo
Klasické lečo
52
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
50
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact