• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Listové těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové těsto - základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 0,25
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme těsto tzv.vodánek. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny. Je-li tuk tužší, je tužší i vodánek a naopak. Hotový vodánek přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Vodánek vyválíme do kříže, na střed položíme tukový čtverec a zabalíme.
2
Zabalené těsto vyválíme na plát, který natřikrát složíme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Překládání, rozvalování a odpočívání těsta opakujeme nejméně 3x. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme nejméně hodinu (nejlépe do druhého dne) ztuhnout a odležet. Těsto uchováváme zakryté v chladu. Další zpracování záleží na konkrétním receptu, který chceme použít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radim | 27. 10. 2013 12:58

    <3 :-| dam papa duc

  • rfsf | 27. 10. 2013 12:57

    :-X

  • DAŠA | 19. 10. 2013 17:26

    KUNDIČKA TAK TO SE POVEDLO :'( :-D

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:33

    kdo mi to uvari tak mi zavari v praci Helmut uz se se mnou nikdy nevispiii ahoj kundicka258963 :'( :'( O:-) :-! :-$

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:31

    kdo ma zajem dam slevu <3

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:29

    to je odporni jedla jsem to sirovi a blila jsem :-| :-X :-$ jsem blondina delam v bordelu jako slapka :'( :-S :-(

  • papapagaj | 4. 4. 2013 12:26

    huuuuuuuj to je humač : :'(

  • ivetussinka | 14. 2. 2013 08:45

    20-30minut se to nechává odpočnout :-) :-)

  • Andrea Bednar | 13. 8. 2009 19:38

    Pani Lado, pro vas zrejme malichernost, ale prosim vas, jak dlouho ma trvat to odpocivani testa? Ziji v Chicagu a nemam kde koupit polotovar, tak ze "jdu do toho" :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Listové
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Ocet Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Strach o sexy zrzku z Ordinace Vacvalovou: Uvízla při dobývání hory K2!

Strach o sexy zrzku z Ordinace Vacvalovou: Uvízla při dobývání hory K2!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact