250 g tuku,250g hl.mouky,1 žloutek, l žíce octa , 6 lžic vody, špetka soli. Levnější: 250g tuku, 350g hl.m., 1 žloutek,+ lž.octa,8-10 lžic vody,špet.soli Postup: čtvrtinu mouky zpracujeme s tukem v bochánek,necháme ho v chladu ztuhnout. Z ostatní mouky a přísad zpracujeme vláčné těsto,necháme chvíli odpočinout. Těsto rozválíme na čtverec,doprostřed dáme tukový bochánek a cípy těsta složímejako obálku. těsto lehce rozválíme a 3x do sebe složíme po délce i po šířce.Ještě dvakrát to opakujeme, ale mezitím je necháme asi 20 min.v lednici. Pak se z těsta vyválí plát a udělá třeba závin. Peče se zprudka potřený rozšlehaným vejcem. Dílu zdrar:-)))