Listové těsto si rozpůlíme a na pomoučněném stole rozválíme na dva pláty (velikost velkého plechu). Oba pláty místy propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova, pak necháme vychladnout.
2
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme rum a máslo, které v něm za stálého míchání necháme rozpustit. Hotový krém natřeme rovnoměrně na jeden plát těsta a druhým plátem zakryjeme vrstvu krému.
3
Máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme cukr, kakao a řádně metličkou promícháme. Vmícháme rum podle hustoty, tak, aby šla poleva mašlovačkou dobře rozetřít.
4
Řezy necháme alespoň 3 hodiny v chladu proležet, lépe se nám po proležení budou krájet(krém bude tužší a pláty těsta zvlhnou).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sofie
|2. 6. 2016 22:05
Voilà <:-)
Jitka
|15. 2. 2015 14:29
Jsou skvělý :-) :-) :-) :-) :-)
Mirka Vávrová
|19. 2. 2014 12:53
Výborné řezy a vynikající poleva, tu budu dělat i na jiné koláče, protože není tak tvrdá jak rozpuštěná čokoláda a je chutná.
Zuzka
|15. 9. 2013 11:10
Udělala jsem je ráno a bráním je vlastním tělem :-D . Jsou jednoduché a budou až po obědě a basta!!!!!!!!!!!!!!
Anička
|25. 7. 2013 15:52
Ahoj, chci vsem doporučit JE VÝBORNÁ 8-) <3 :-*
Lukáš
|23. 7. 2013 16:55
Poleva je na tom nejlepší, používáme ji teď na vse co pecem :-)
Mikšová
|14. 4. 2013 13:47
Listové těsto peču na pokropeném plechu studenou vodou, ani nevím proč, naučila mě to tak mamka.
Řezy mizí závratnou rychlostí, pudink máme rádi všichni a poleva je eňoňůňo. :-)
Klárka
|30. 11. 2012 19:00
Jednoduché a prudce jedlé, doporučuji :))
Michaela Krátká
|6. 7. 2012 16:01
Těsto upíct zvládne každá a krém je na tom stejně,pro mě je to jasná volba pro další pečení ;-) <:-) .No z krému jsem měla trochu obavu aby ztuhnul a ztuhnul a dal se krájet dobře,poleva bezvadná.