• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Listové řezy s krémem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové řezy s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 4
      lžíce marmeláda
    • hladká mouka
  • Na krém
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 600
      ml mléko
    • 1
      lžička máslo
    • vanilkový cukr
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • 1
      lžička máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě pečeme (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) zhruba 17 minut. Necháme vychladnout a z jedné strany potřeme marmeládou.
2
Na krém uvaříme mléko s pudinkem a do zchladlého vmícháme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum. V misce utřeme dohladka bílek, cukr a citronovou šťávu. Na stranu korpusu potřenou marmeládou naneseme žloutkový krém a přikryjeme druhým plátem.
3
Navrch rozetřeme citronovou polevu a dáme na chvíli do chladničky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem. Pomocí čajové lžičky ozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 1. 12. 2012 12:22

    Moc dobré a taky rychle snědené :-) .

  • hudapeta | 26. 2. 2012 19:18

    excelentní!!!1 <3

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:44

    ...žloutky do krému nedávám, někdy pocákám citronovou polevou místo čokolády :-P ...

  • Ladia
    Ladia | 29. 10. 2010 21:45

    Po klasickém štrůdlu u nás na druhém místě. Prosím opravit: 2 sáčky vanilkového pudinku, a do krému ještě patří 2 lžíce rumu :-)

  • Ivana Samcová | 7. 11. 2009 16:21

    Řezy jsou velice dobré. Dělala jsem podle receptu jen s tím rozdílem, že žloutky, které příjdou do krému, jsem dala vařit s rozmíchaným pudinkovým práškem do mléka. Jsem tak zvyklá. Nic proti syrovým žloutkům. Pikantní marmeláda spolu s citrónovou polevou řezy výborně doplňuje. Mňamka. Díky za recept. Ivana

  • Eternity | 8. 4. 2008 18:31

    A jestli mam dostat salmonelu, tak to stalo za to:) Moc dobry recept, vsem silene chutna, dekuju:) Delala jsem z domacich vajec, tak snad prezijeme.Mimochodem - krajejte vroubkovanym nozem na chleba uz hotovy moucnik, jde to uplne vpohode.

  • jarmila bankova | 28. 9. 2007 17:09

    Abych nepoužívala syrové žloutky, dělám krém takto: 1 l mléka uavřím s 10 dkg másla. Zvlášť zamíchám 4 žloutky, 6 lžic cukru, 2 pudinky, 1 van. cukr a 1 ztužovač šlehačky - toto přidám do vařícího mléka a vařím 3 minuty za stálého míchání. Na závěr se může přidat sníh ze 4 bílků.Toto naleju na plát upečeného těsta - po vychladnutí krásně tuhý krém.

  • Hanny | 4. 3. 2007 08:52

    Tak jsem si tento recept vytiskla a jdu do něho. Ne, nebojím se salmonely jako většina pisatelek.Spíš jí chytíte v obchodech ze salátů jak z domácích vajíček.Tak jdeme na dobrotu!!!

  • Marika | 22. 12. 2004 16:41

    Ano je to pravda salmonela sa nachadza tesne pod skrupinkou, ale horsie na salmonelu je kuracie maso ako zltky :-))

  • jaja 13 | 21. 12. 2004 04:13

    Mám mnohokrát vyzkoušeno, že pokud nedám do krému žloutek (žloutky do syrových pokrmů nikdy nedávám), žádným způsobem se chuť krému nezmění. V žádném případě nehodlám znovu absolvovat několika měsíční léčení salmonely. Jinak k receptu: miluje ho celá rodina. I když na krém používám polotovar ze sáčku.

  • Polepetko | 17. 12. 2004 18:03

    Dámy, bakterie salmonelozy sa nachadzaju tesne pod skrupinkou (skorabkou) a urcite nie v zltku. Ked sa vsak bojite ze sa zltky "nakazia" z bielka tak vlozte vajce na minutu do vriacej vody a salmoneloza je prec. Tento kolac som este nepiekol ale zaradil som si ho medzi vianocne recepty takze po vianociach napisem ;)

  • marie krejzarova | 8. 12. 2004 16:06

    vyzkoušela jsem vyšlehat zakysanku přidala trochu pudinku a másla a nemělo to chybu.

  • Ivana | 1. 12. 2004 14:27

    Máte pravdu Jano,každý má rád něco jiného!Já osobně používám pudinkový krém již léta do věnečků a zatím si nikdo z mých zákazníků nestěžoval!Právě naopak!Ale nedovedu si představit, že vyšlehám zakysanou smetanu! No jdu to zkusit!Věřím že na letní dorty by to mohlo být výborné!

  • Jana z VM | 29. 11. 2004 07:26

    Já bych jenom chtěla připomenout - už jsem na těchto stránkách několikrát psala, že je zbytečné vařit kondenzované slazené mléko 2 hodiny, když za hodinu (musí ale hodinu vřít) je karamel uvařený!!!!A s tím krémem nemáte, paní Marto, tak docela pravdu. Tak, jak jsem ho popsala v rubrice "nové příspěvky" jako krém do věnečků, je vynikající, včetně nastavování našlehanýmiá vejci, to nemá chybu. Je potřeba jej zkusit a potom posuzovat.Znám ruské zákusky, jsou moc sladké a ty krémy jsou kalorické bomby! Ale každému chutná něco jiného.

  • Marta Fojtova | 26. 11. 2004 18:15

    Vsem kdo nevi z ceho udelat krem krome pudinku! Dlouhou dobu jsem zila v Rusku, tam kremy umeji vyborne! Pudinkovy je oproti tem kremum opravdu hnusny!1. Vyslehame zakysanou smetanu s cukrem, nebo s kondenzovanym slazenym mlekem. Kondenzovane mleko muzeme take pouzit varene - asi 2 hodiny povarime konzervu v hrnci s vodou. 2. Misto zakysane smetany pouzijeme slehacku3. Polovinu smetany nahradime mekkym maslem (krem bude hustsi - skoro jako pudinkovy)Do techto kremu muzeme pridat kterekoli ingridience (kakao, sirup, med,citronovou stavu, marmeladu a t.d.) Oblibeny Medovnik (je to puvodne rusky dort) se dela s kremem c.1 do ktereho se prida med.Jsou to ty nejjednodussi kremy ktere se vubec daji udelat. Kazdy dort nebo zakusek bude vynikajici. Je to sice drazsi nez pudink ale stoji to za to!Nikde ve svete jsem nevidela kremy zahustovane pudinkem nebo moukou. Je to nase ceska zvlastnost...:-)A souhlasim se se Stanislava Novotná - syrove vejce jsou velice nebezpecne!

  • pan Vařečka | 24. 11. 2004 17:15

    jde to dobře krájet el. nožem

  • Dana | 24. 11. 2004 07:37

    Ali, když budete krájet spodní plát, nakrájejte zrovna stejně i vrchní plát a pečlivě rozložte na krém tak, aby byly řezy obou plátů na stejném místě.

  • ali | 23. 11. 2004 16:09

    Jakám nakrájet upečené listové těsto,aby se nelámalo?Spodní plát mohu dát na plech nakrájený,ale co s tím vrchním,když je ten spodní už s krémem?

  • babi herbe | 22. 11. 2004 20:27

    Máslový krém / šlehaný nad párou/ 1/8 l mléka 2 žloutky 8 dkg cukru 3 dkg hladké mouky------Rozkvedlat, šlehat nad párou do zhoustnutí. Do ještě teplého 1/4 kg másla /příp.i kousek Ivy...+ do čokol. krému nalámat půl čokol. na vaření nebo 1 čokol. kaštany/. Nechat vychladnout a vyšlehat. Je skvělý do dortů, řezů, makronových rohlíčků ap. Je pevný a trvanlivý.

  • Vlasta | 22. 11. 2004 19:41

    Dělám podobnou náplň - 3/4 l mléka, 7 dkg Solamylu, 10 dkg cukru, 3 žloutky a svařit do husta. Potom se přidá lžíce másla (do horkého) a ochutí se rumem. Do studeného krému se může přidat i 1/8 l ušlehané šlehačky. Je to také dobré

  • Pája | 22. 11. 2004 15:57

    Afi, pí. Hermína měla zřejmě na mysli vyšlehat vejce ve vodní lázni s cukrem. Hmota se hodně šlehá, zhoustne a nechá se vychladit. Pak se společně ušlehá s máslem. Je to opravdu dobrý žloutkový krém, používám ho také na cukroví. Je možné do něj nakonec přidat oříšky, strouhanou čokoládu apod.

  • Afi | 22. 11. 2004 15:00

    Zajímalo by mne z čeho dělá p. Hermína krém, když nepoužije pudinkový základ? Přece 2 vajíčka šlehané ve vodní lázni nenahradí 600 ml mléka a 2 pudinky.

  • Lenka | 21. 11. 2004 10:12

    Výborné, jenom jsem použila pudinkový krém bez vajec.

  • Hermína | 16. 7. 2004 08:43

    Bez syrových vajec? Ano lepší je základ krému z vajec šlehaných ve vodní lázni,ovšem už bez pudinkových prášků.Jsou tepelně ošetřena a věřte,že krém je mnohom jemnější a lehčí a postrádá škrobovou příchutˇpudinku.Je velice vhodný i na letní koláče s ovocem a želatinou.

  • Anonym | 10. 7. 2004 17:15

    Souhlasím s pí Novotnou, syrová vejce nedávám nikam, člověk nikdy neví co v nich může být!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:06

    Pozor na salmonelozu, syrové žloutky by se rozhodně neměly nikam dávat!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Játrová čína

Játrová čína

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
64
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
57
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
51
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
50
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Listové pesto tyčinky
Listové pesto tyčinky
Listové rohlíčky s nivou
Listové rohlíčky s nivou
Listové rychlé sladké tajemství
Listové rychlé sladké tajemství
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact