• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Listové řezy s krémem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové řezy s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 4
      lžíce marmeláda
    • hladká mouka
  • Na krém
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 600
      ml mléko
    • 1
      lžička máslo
    • vanilkový cukr
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • 1
      lžička máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě pečeme (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) zhruba 17 minut. Necháme vychladnout a z jedné strany potřeme marmeládou.
2
Na krém uvaříme mléko s pudinkem a do zchladlého vmícháme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum. V misce utřeme dohladka bílek, cukr a citronovou šťávu. Na stranu korpusu potřenou marmeládou naneseme žloutkový krém a přikryjeme druhým plátem.
3
Navrch rozetřeme citronovou polevu a dáme na chvíli do chladničky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem. Pomocí čajové lžičky ozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 1. 12. 2012 12:22

    Moc dobré a taky rychle snědené :-) .

  • hudapeta | 26. 2. 2012 19:18

    excelentní!!!1 <3

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:44

    ...žloutky do krému nedávám, někdy pocákám citronovou polevou místo čokolády :-P ...

  • Ladia
    Ladia | 29. 10. 2010 21:45

    Po klasickém štrůdlu u nás na druhém místě. Prosím opravit: 2 sáčky vanilkového pudinku, a do krému ještě patří 2 lžíce rumu :-)

  • Ivana Samcová | 7. 11. 2009 16:21

    Řezy jsou velice dobré. Dělala jsem podle receptu jen s tím rozdílem, že žloutky, které příjdou do krému, jsem dala vařit s rozmíchaným pudinkovým práškem do mléka. Jsem tak zvyklá. Nic proti syrovým žloutkům. Pikantní marmeláda spolu s citrónovou polevou řezy výborně doplňuje. Mňamka. Díky za recept. Ivana

  • Eternity | 8. 4. 2008 18:31

    A jestli mam dostat salmonelu, tak to stalo za to:) Moc dobry recept, vsem silene chutna, dekuju:) Delala jsem z domacich vajec, tak snad prezijeme.Mimochodem - krajejte vroubkovanym nozem na chleba uz hotovy moucnik, jde to uplne vpohode.

  • jarmila bankova | 28. 9. 2007 17:09

    Abych nepoužívala syrové žloutky, dělám krém takto: 1 l mléka uavřím s 10 dkg másla. Zvlášť zamíchám 4 žloutky, 6 lžic cukru, 2 pudinky, 1 van. cukr a 1 ztužovač šlehačky - toto přidám do vařícího mléka a vařím 3 minuty za stálého míchání. Na závěr se může přidat sníh ze 4 bílků.Toto naleju na plát upečeného těsta - po vychladnutí krásně tuhý krém.

  • Hanny | 4. 3. 2007 08:52

    Tak jsem si tento recept vytiskla a jdu do něho. Ne, nebojím se salmonely jako většina pisatelek.Spíš jí chytíte v obchodech ze salátů jak z domácích vajíček.Tak jdeme na dobrotu!!!

  • Marika | 22. 12. 2004 16:41

    Ano je to pravda salmonela sa nachadza tesne pod skrupinkou, ale horsie na salmonelu je kuracie maso ako zltky :-))

  • jaja 13 | 21. 12. 2004 04:13

    Mám mnohokrát vyzkoušeno, že pokud nedám do krému žloutek (žloutky do syrových pokrmů nikdy nedávám), žádným způsobem se chuť krému nezmění. V žádném případě nehodlám znovu absolvovat několika měsíční léčení salmonely. Jinak k receptu: miluje ho celá rodina. I když na krém používám polotovar ze sáčku.

  • Polepetko | 17. 12. 2004 18:03

    Dámy, bakterie salmonelozy sa nachadzaju tesne pod skrupinkou (skorabkou) a urcite nie v zltku. Ked sa vsak bojite ze sa zltky "nakazia" z bielka tak vlozte vajce na minutu do vriacej vody a salmoneloza je prec. Tento kolac som este nepiekol ale zaradil som si ho medzi vianocne recepty takze po vianociach napisem ;)

  • marie krejzarova | 8. 12. 2004 16:06

    vyzkoušela jsem vyšlehat zakysanku přidala trochu pudinku a másla a nemělo to chybu.

  • Ivana | 1. 12. 2004 14:27

    Máte pravdu Jano,každý má rád něco jiného!Já osobně používám pudinkový krém již léta do věnečků a zatím si nikdo z mých zákazníků nestěžoval!Právě naopak!Ale nedovedu si představit, že vyšlehám zakysanou smetanu! No jdu to zkusit!Věřím že na letní dorty by to mohlo být výborné!

  • Jana z VM | 29. 11. 2004 07:26

    Já bych jenom chtěla připomenout - už jsem na těchto stránkách několikrát psala, že je zbytečné vařit kondenzované slazené mléko 2 hodiny, když za hodinu (musí ale hodinu vřít) je karamel uvařený!!!!A s tím krémem nemáte, paní Marto, tak docela pravdu. Tak, jak jsem ho popsala v rubrice "nové příspěvky" jako krém do věnečků, je vynikající, včetně nastavování našlehanýmiá vejci, to nemá chybu. Je potřeba jej zkusit a potom posuzovat.Znám ruské zákusky, jsou moc sladké a ty krémy jsou kalorické bomby! Ale každému chutná něco jiného.

  • Marta Fojtova | 26. 11. 2004 18:15

    Vsem kdo nevi z ceho udelat krem krome pudinku! Dlouhou dobu jsem zila v Rusku, tam kremy umeji vyborne! Pudinkovy je oproti tem kremum opravdu hnusny!1. Vyslehame zakysanou smetanu s cukrem, nebo s kondenzovanym slazenym mlekem. Kondenzovane mleko muzeme take pouzit varene - asi 2 hodiny povarime konzervu v hrnci s vodou. 2. Misto zakysane smetany pouzijeme slehacku3. Polovinu smetany nahradime mekkym maslem (krem bude hustsi - skoro jako pudinkovy)Do techto kremu muzeme pridat kterekoli ingridience (kakao, sirup, med,citronovou stavu, marmeladu a t.d.) Oblibeny Medovnik (je to puvodne rusky dort) se dela s kremem c.1 do ktereho se prida med.Jsou to ty nejjednodussi kremy ktere se vubec daji udelat. Kazdy dort nebo zakusek bude vynikajici. Je to sice drazsi nez pudink ale stoji to za to!Nikde ve svete jsem nevidela kremy zahustovane pudinkem nebo moukou. Je to nase ceska zvlastnost...:-)A souhlasim se se Stanislava Novotná - syrove vejce jsou velice nebezpecne!

  • pan Vařečka | 24. 11. 2004 17:15

    jde to dobře krájet el. nožem

  • Dana | 24. 11. 2004 07:37

    Ali, když budete krájet spodní plát, nakrájejte zrovna stejně i vrchní plát a pečlivě rozložte na krém tak, aby byly řezy obou plátů na stejném místě.

  • ali | 23. 11. 2004 16:09

    Jakám nakrájet upečené listové těsto,aby se nelámalo?Spodní plát mohu dát na plech nakrájený,ale co s tím vrchním,když je ten spodní už s krémem?

  • babi herbe | 22. 11. 2004 20:27

    Máslový krém / šlehaný nad párou/ 1/8 l mléka 2 žloutky 8 dkg cukru 3 dkg hladké mouky------Rozkvedlat, šlehat nad párou do zhoustnutí. Do ještě teplého 1/4 kg másla /příp.i kousek Ivy...+ do čokol. krému nalámat půl čokol. na vaření nebo 1 čokol. kaštany/. Nechat vychladnout a vyšlehat. Je skvělý do dortů, řezů, makronových rohlíčků ap. Je pevný a trvanlivý.

  • Vlasta | 22. 11. 2004 19:41

    Dělám podobnou náplň - 3/4 l mléka, 7 dkg Solamylu, 10 dkg cukru, 3 žloutky a svařit do husta. Potom se přidá lžíce másla (do horkého) a ochutí se rumem. Do studeného krému se může přidat i 1/8 l ušlehané šlehačky. Je to také dobré

  • Pája | 22. 11. 2004 15:57

    Afi, pí. Hermína měla zřejmě na mysli vyšlehat vejce ve vodní lázni s cukrem. Hmota se hodně šlehá, zhoustne a nechá se vychladit. Pak se společně ušlehá s máslem. Je to opravdu dobrý žloutkový krém, používám ho také na cukroví. Je možné do něj nakonec přidat oříšky, strouhanou čokoládu apod.

  • Afi | 22. 11. 2004 15:00

    Zajímalo by mne z čeho dělá p. Hermína krém, když nepoužije pudinkový základ? Přece 2 vajíčka šlehané ve vodní lázni nenahradí 600 ml mléka a 2 pudinky.

  • Lenka | 21. 11. 2004 10:12

    Výborné, jenom jsem použila pudinkový krém bez vajec.

  • Hermína | 16. 7. 2004 08:43

    Bez syrových vajec? Ano lepší je základ krému z vajec šlehaných ve vodní lázni,ovšem už bez pudinkových prášků.Jsou tepelně ošetřena a věřte,že krém je mnohom jemnější a lehčí a postrádá škrobovou příchutˇpudinku.Je velice vhodný i na letní koláče s ovocem a želatinou.

  • Anonym | 10. 7. 2004 17:15

    Souhlasím s pí Novotnou, syrová vejce nedávám nikam, člověk nikdy neví co v nich může být!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:06

    Pozor na salmonelozu, syrové žloutky by se rozhodně neměly nikam dávat!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Vařené mušle

Vařené mušle

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

156
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
115
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
90
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
57
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Listové pesto tyčinky
Listové pesto tyčinky
Listové rohlíčky s nivou
Listové rohlíčky s nivou
Listové rychlé sladké tajemství
Listové rychlé sladké tajemství
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact