RADA: Jak na domácí kečup
Pekla jsem je včera na oslavu a všem moc chutnaly <:-) .Děkuji
Jsou moc dobré :-).. přiznám se, že jsem si náplně udělala po svém, ale i tak jsem sklidila úspěch :-).. Listové těsto jsem rozdělila na tři části: 1. část- přidala jsem slaninu, rozmixovaná rajčata+ oregáno, pepř a sůl, nastrouhanou nivu, nastrouhaný eidam. 2. část- šunka, brusinky, hermelín, sůl, pepř a trochu oregána ( jen na dochucení ;-) ) 3. část- šunka, trochu brusinek, nastrouhaná niva, rozmixovaná rajčata+oregáno, pepř a sůl bylo toho na dva plechy a přítel je málem slupnul na posezení :-)
Toho salámu i sýra (může být jakýkoliv) rozhodně 2-3x více... a posypat oregánem :-)
Vyzkousejte rozvalet listove testo namletymi skvarkami,zamotat a upect.MNAMKA nejlepsi. :-P
Výborná věc! Upekla jsem na vlastní svatbu a mělo to obrovský úspěch, jen z časového důvodu jsem to nestrouhala - šunka a sýr na plátky, nic se nehrnulo. A dělala jsem ještě variantu - slanina, sýr a hořčice + posypat kořením navrchu a trošku soli. Moooc dobré!
Nejen skvělé na chuť, ale také úžasně pohledné! Náplň se mi vůbec nehrnula - přimáčkla jsem jí dle rady autorky. Použila jsem na to váleček: na náplň jsem položila mikrotenový sáček a hezky převálela. Určitě zkusím další varianty. A dám samozřerjmě jedničku.
Tomu se říká silvestrovská rychlovka !!!
Tak to my přidáváme i papriku syrovou a cibuli.Těsto se sice hůře krájí ale je to výborné.Pokud něco vypadne nevadí,položíme nahoru a je to.
Já na těsto dám plátky sýra salámu a ještě ten salám potřu hořčicí.Jen se po tom zapráší.
Tak tohle bude super na Silvestra....konečně něco jiného než jednohubky.
Hm, nedávno jsem na jedné svatbě ochutnala variantu s nasekanými vlašskými ořechy a sýrem - prostě chuťový orgasmus!!! ;-)
Vyzkoušela jsem,ale nádivka se stále hrnula kupředu,tak jsem pokladla šunkou a plátky sýru a šlo to lépe.Vrch jsem posypala oregánem.Jinak doporučuji buď dělat rovnou z více dávek nebo ho rodině nikdy neukazovat!Nestačí ani vychladnout!
Při 180°C a odhadem tak patnáct minut, až zezlátnou...Ale to poznáte okem.
ako dlho sa to pecie a pri akej teplote_
Doplňuji ještě variantu pro milovníky špenátu. Špenát rozmrazíme a na cedníky z něj slijeme všechnu vodu, ochutíme solí a drceným česnekem a natřeme na těsto místo kečupu, pak dáme sýr a postupujemem klasicky.U varianty s kečupem je možné přidat do sýra jemně posekané olivy.
no hlavně, že všichni víme "vo co de", né? (-:Recept je výborný!
U nás zase lískové těsto ...
Máte pravdu. To jen mně se občas zafixuje nějaký zlomek nářečí, které jsem slýchala od babičky a prostě to pak v hlavě vězí...
Používají se oba názvy... Dobromila je Rettigová a ne Retigová
těsto je listové a ne lístkové