g
salám
Jemně sekaný - lepší je nějaký tvrdý aromatický - třeba paprikáš a podobně
100
g
cihla
papír na pečení
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto na tenko rozválíme, potřeme kečupem a posypeme směsí sýrů se salámem, směs můžeme ještě dosolit. Pořádně přimáčkneme do těsta a sbalíme do tenké dlouhé roládky. Krájíme na jeden centimetr a dáváme na papír na pečení na plech. Potřeme vajíčkem a v horké troubě pečeme do růžova.
Jsou moc dobré :-).. přiznám se, že jsem si náplně udělala po svém, ale i tak jsem sklidila úspěch :-).. Listové těsto jsem rozdělila na tři části:
1. část- přidala jsem slaninu, rozmixovaná rajčata+ oregáno, pepř a sůl, nastrouhanou nivu, nastrouhaný eidam.
2. část- šunka, brusinky, hermelín, sůl, pepř a trochu oregána ( jen na dochucení ;-) )
3. část- šunka, trochu brusinek, nastrouhaná niva, rozmixovaná rajčata+oregáno, pepř a sůl
bylo toho na dva plechy a přítel je málem slupnul na posezení :-)
Prosím o přeřazení do nějaké rozumné kategorie např. chuťovky - slané.
Michala Polenská
|10. 9. 2008 12:51
Výborná věc! Upekla jsem na vlastní svatbu a mělo to obrovský úspěch, jen z časového důvodu jsem to nestrouhala - šunka a sýr na plátky, nic se nehrnulo. A dělala jsem ještě variantu - slanina, sýr a hořčice + posypat kořením navrchu a trošku soli. Moooc dobré!
Di
|2. 5. 2007 19:11
Nejen skvělé na chuť, ale také úžasně pohledné! Náplň se mi vůbec nehrnula - přimáčkla jsem jí dle rady autorky. Použila jsem na to váleček: na náplň jsem položila mikrotenový sáček a hezky převálela. Určitě zkusím další varianty. A dám samozřerjmě jedničku.
Anonym
|30. 12. 2006 11:39
Tomu se říká silvestrovská rychlovka !!!
Ivana L.
|12. 10. 2006 01:17
Tak to my přidáváme i papriku syrovou a cibuli.Těsto se sice hůře krájí ale je to výborné.Pokud něco vypadne nevadí,položíme nahoru a je to.
Iva
|9. 1. 2006 07:36
Já na těsto dám plátky sýra salámu a ještě ten salám potřu hořčicí.Jen se po tom zapráší.
Anonym
|30. 12. 2005 12:04
Tak tohle bude super na Silvestra....konečně něco jiného než jednohubky.
Erika
|4. 7. 2005 12:03
Hm, nedávno jsem na jedné svatbě ochutnala variantu s nasekanými vlašskými ořechy a sýrem - prostě chuťový orgasmus!!! ;-)
VERA
|30. 6. 2005 23:31
Vyzkoušela jsem,ale nádivka se stále hrnula kupředu,tak jsem pokladla šunkou a plátky sýru a šlo to lépe.Vrch jsem posypala oregánem.Jinak doporučuji buď dělat rovnou z více dávek nebo ho rodině nikdy neukazovat!Nestačí ani vychladnout!
Lidka Kábrtová
|3. 6. 2005 12:52
Při 180°C a odhadem tak patnáct minut, až zezlátnou...Ale to poznáte okem.
Xym
|31. 5. 2005 12:56
ako dlho sa to pecie a pri akej teplote_
Lidka Kábrtová
|20. 4. 2005 20:42
Doplňuji ještě variantu pro milovníky špenátu. Špenát rozmrazíme a na cedníky z něj slijeme všechnu vodu, ochutíme solí a drceným česnekem a natřeme na těsto místo kečupu, pak dáme sýr a postupujemem klasicky.U varianty s kečupem je možné přidat do sýra jemně posekané olivy.
Lenka
|20. 4. 2005 13:15
no hlavně, že všichni víme "vo co de", né? (-:Recept je výborný!
chodové
|31. 3. 2005 08:27
U nás zase lískové těsto ...
Lidka Kábrtová
|31. 3. 2005 07:04
Máte pravdu. To jen mně se občas zafixuje nějaký zlomek nářečí, které jsem slýchala od babičky a prostě to pak v hlavě vězí...
Anonym
|31. 3. 2005 02:07
Používají se oba názvy... Dobromila je Rettigová a ne Retigová