• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
Napište svůj komentář k receptu

Lišky na bílém víně s kotletou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Báječná pochoutka pro milovníky masa a hub. Dozlatova opečené kotlety doplněné o lišky dušené na bílém víně si ihned oblíbíte. Spolu s opečenými plátky brambor je pokrm naprosto dokonalý.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g brambory nové typ B
    • řepkový olej
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 400
      g lišky
    • pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      plechovka tymián
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

1
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
2
V pánvi zahřejte lžíci oleje s máslem. Nechte zesklovatět šalotku, vsypte nakrájené houby a restujte je asi 5 minut. Pak je osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a na mírném plameni duste asi 10 minut, aby houby změkly a víno se vyvařilo. Vsypte lístky tymiánu, velmi krátce osmahněte a uchovejte v teple.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Kotlety lehce naklepejte a vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli. Pánev vytřete olejem a zahřejte ji. Vložte kotlety a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby. Při teplotě 160 °C nechte maso asi 5 minut dojít. Servírujte s opečenými plátky brambor.

RADA: Tipy na recepty z hub

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory nové Chilli Citronová šťáva Lišky Máslo Pepř mletý Řepkový olej Šalotka Sůl Tymián Vepřové kotlety

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Podvodnice

Podvodnice

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

22
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
16
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským…
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
Litoměřická směs
Litoměřická směs
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact