• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
Napište svůj komentář k receptu

Lišky na bílém víně s kotletou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Báječná pochoutka pro milovníky masa a hub. Dozlatova opečené kotlety doplněné o lišky dušené na bílém víně si ihned oblíbíte. Spolu s opečenými plátky brambor je pokrm naprosto dokonalý.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g brambory nové typ B
    • řepkový olej
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 400
      g lišky
    • pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      plechovka tymián
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

1
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
2
V pánvi zahřejte lžíci oleje s máslem. Nechte zesklovatět šalotku, vsypte nakrájené houby a restujte je asi 5 minut. Pak je osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a na mírném plameni duste asi 10 minut, aby houby změkly a víno se vyvařilo. Vsypte lístky tymiánu, velmi krátce osmahněte a uchovejte v teple.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Kotlety lehce naklepejte a vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli. Pánev vytřete olejem a zahřejte ji. Vložte kotlety a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby. Při teplotě 160 °C nechte maso asi 5 minut dojít. Servírujte s opečenými plátky brambor.

RADA: Tipy na recepty z hub

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory nové Chilli Citronová šťáva Lišky Máslo Pepř mletý Řepkový olej Šalotka Sůl Tymián Vepřové kotlety

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Nedožité 86. narozeniny Karla Gotta (†80): Vdova Ivana plánuje nový vztah! Prozradila, co se děje s Bertramkou

Nedožité 86. narozeniny Karla Gotta (†80): Vdova Ivana plánuje nový vztah! Prozradila, co se děje s Bertramkou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským…
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
Litoměřická směs
Litoměřická směs
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact