• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
Napište svůj komentář k receptu

Lískoví ježečci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískoví ježečci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 90
      g hladká mouka
    • 50
      g hera
    • 25
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 20
      ks lískové oříšky
    • čokoláda
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho kromě ořechů, kokosu a čokolády uděláme těsto, balíme půlky oříšků, vytvarujeme čumáček, špejlí vypíchneme oči. Pečeme 15 minut při 130 °C. Po upečení namočíme záda v čokoládě, obalíme v kokosu, čokoládou namalujeme i čumáček i oči.
2
Já peču z malých dávek, takže zájemci jistě vynásobí dvěmi, třemi či čtyřmi.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 25. 1. 2013 19:43

    Chybí mi u toho to receptu postup, jak udělat těsto.Možná proto se někomu nedaří a je tvrdé. Suroviny se mají všechny dohromady zamíchat? Co máslo - rozpustit nebo vyšlehat tuhé???Řekla bych, že tom dost záleží. :-D

  • Míša | 8. 12. 2012 17:04

    Ja teda jezecky pekla loni s moji dcerkou a moc se nam to povedlo.Tvrdy rozhodne nebyly a byly fakt chutove a vzhledove uzasny,takze ted se jdu do nich pustit zase. <3

  • Lussi | 30. 11. 2012 17:29

    Tak min.rok jsem pekla ježečci podle tohoto receptu a všem se cukroví mooc líbilo jen nevím co jsem udělala špatně ale bylo tvrdý ale myslím že to nebylo receptem ale mnou a troubou :D ALE doporučuji

  • Hana | 17. 12. 2011 18:51

    Teda to je vrchol, jak mne můžete takto osočovat, že jsem cuchta a že si moje děti hází s potravinami. Dala jsem to svým dětem na hraní proto, protože s potravinou to nemělo absolutně nic společného. Je sprosté, že někdo může zveřejňovat takovéto recepty, mělo by to být trestné. Kdyby to snědly, vylomily by si všechny zuby. Je mi do pláče, že za veškerou mou snahu, že chci dětem připravit krásné vánoce, jsem nazývána špatnou matkou a cuchtou.

  • nnln | 9. 12. 2011 21:22

    No, mě udiví už jen to, když recept takto haní nepřihlášení uživatelé a tak záhadně tolik najednou.. Třeba mám jen bujnou fantazii, ale zvláštní to je :-) A ušpiněná kuchyň.. Ne že by se mi to občas nestalo, ale to fakt nebývá chybou receptu:) A monokl, nerudný manžel a házení si potravinami.. tak to je tím tuplem nečím (někým..) jiným. Jediné, co by mohlo být receptem je to roztečení se v troubě, ale Simčo, tvůj komentář mě i trochu nalákal:) Jestli mě z těch asi 15 druhů a nevím kolika kilo cukroví neklepne, tak i vyzkouším)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 18:02

    Tak já nevím - recept není můj, ale fotografie ano, a z té je asi jasné, že se mi nic nerozteklo a ježčci krásně zdobili mísu. Chuťově mi to trochu přišlo jako Masarykovo cukroví - ten lískový ořech je chuťově velice výrazný. No a k diskusním příspěvkům o zašpiněné celé kuchyni - za to přece žádný recept nemůže, že je kuchařka cuchta. I kdyby se na plechu těsto rozteklo, tak to neumaže nic okolo. A pokud se mi takové "nedopatření" stane (a ne že by se občas naurodilo. že...), tak nepovedené cukroví poberu, rozdrobím (nebo umelu) a vytvořím nějaké nepečené kuličky z drobečků....

  • A | 9. 12. 2011 17:33

    no já žasnu nad ubohostí.... vauuuu... dávat dětem cukroví (ať třeba nepovedené) na hraní.. to mluví za vše ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 12. 2011 15:01

    Ano, a to, že ji manžel mlátí je pak ještě vina té paní, co vložila recept. Druhá má zase problém, že to bylo tvrdé, ale aby se zamyslela nad tím, že její děti jsou naučené házet s !!!potravinami!!, tak s tím už problém nemá. To jsou mi věci :-$

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:54

    Nevim, proc by se pani mela nad sebou zamyslet... Pokud sem recept vlozila, tak urcite proto, ze se ji libil a povedl se JI. Ze VAM se recept nepovedl, za to asi pani nemuze... :-\

  • Lucie Kadera | 9. 12. 2011 14:48

    teda me se to zda nejake divne proc by normalni testo z hery melo smrdet??? jedine ze by to nekdo pekl i s obalem te hery :-D a pak tady nekdo pise ze ma kvuli nepovedenemu cukrovi MONOKLA =-O od manzela!!!! to je snad hloupy vtip

  • Ježi | 9. 12. 2011 09:26

    Teda dlouho jsem se nad komentáři tak nezasmála, jako u tohoto receptu :-D . Ale péct snad raději nebudu :-\

  • Hana | 4. 12. 2011 11:17

    No u mě to nesmrdělo,ale taky se to celé rozteklo Dala jsem to dětem na hraní a ty to po sobě házely.Bylo to tvrdé jak beton,bála jsem se,že si ublíží,tak jsem jim to radši hned vzala .Musela jsem si najít jiný recept a udělat to podle něho.Bylo to o hodně lepší.Příště byste se měla nad sebou zamyslet,než něco takového vypustíte do éteru.Hana

  • Věrka | 4. 12. 2011 11:12

    Naprosto s Vámi souhlasím.Také se mi to celé rozteklo a zašpinilo celou kuchyň a nejen to,hrozně to smrdělo.Větrala jsem celé odpoledne.To si snad z nás paní udělala srandu..

  • Bohunka | 3. 12. 2011 14:11

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept a myslím,že zas tak dobrý není..Postupovala jsem přesně podle Vašeho receptu a celé se to rozteklo.Manžel mi vynadal,že jsem zasrala celou kuchyň a místo ježků mám monokla a pod stromeček asi rozvodové papíry.Fakt moc děkuji...Nashle a budu se těšit na Vaše další skvělé recepty.Bohunka

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:37

    Pro naši malou jsem hledala cukroví zvířátka. Těsto je jednoduché, jen v troubě se z kukiček staly spíš želvy. Ale nazdobením jsou to ježečci. Děkuji za ten recept a dávám 1.

  • Simča Sládková | 26. 12. 2009 00:24

    Ježečky jsem dělala z dvojité dávky a mám jich 51. Při pečení se mi neroztékali, ale musela jsem péci déle - po 15 minutách jsem zkusla jednoho rozříznout a byl okolo ořechu ještě syrový. Bodlinky máme místo kokosu mandlové, zbyly mi lupínky....

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 08:29

    Tak jsem už vyzkoušela. Trochu se mi roztekly při pečení, asi jsem měla péct při vyšší teplotě. Myslím ale že s polevou a kokosem budou vypadat dobře.

  • Gábina Houšková | 13. 11. 2006 09:25

    Díky Lidko, vyzkouším.

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:18

    Gábino, mám je vyzkoušené, s těstem se dobře pracuje. O dozdobení ježků se pak už starají děti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hera Hladká mouka Kokos Lískové oříšky Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
33
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
30
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
28
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískové koláčky
Lískové koláčky
Lískové placičky
Lískové placičky
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šnečci s marmeládou
Lístkoví šnečci s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact