• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
Napište svůj komentář k receptu

Lískoví ježečci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískoví ježečci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 90
      g hladká mouka
    • 50
      g hera
    • 25
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 20
      ks lískové oříšky
    • čokoláda
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho kromě ořechů, kokosu a čokolády uděláme těsto, balíme půlky oříšků, vytvarujeme čumáček, špejlí vypíchneme oči. Pečeme 15 minut při 130 °C. Po upečení namočíme záda v čokoládě, obalíme v kokosu, čokoládou namalujeme i čumáček i oči.
2
Já peču z malých dávek, takže zájemci jistě vynásobí dvěmi, třemi či čtyřmi.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 25. 1. 2013 19:43

    Chybí mi u toho to receptu postup, jak udělat těsto.Možná proto se někomu nedaří a je tvrdé. Suroviny se mají všechny dohromady zamíchat? Co máslo - rozpustit nebo vyšlehat tuhé???Řekla bych, že tom dost záleží. :-D

  • Míša | 8. 12. 2012 17:04

    Ja teda jezecky pekla loni s moji dcerkou a moc se nam to povedlo.Tvrdy rozhodne nebyly a byly fakt chutove a vzhledove uzasny,takze ted se jdu do nich pustit zase. <3

  • Lussi | 30. 11. 2012 17:29

    Tak min.rok jsem pekla ježečci podle tohoto receptu a všem se cukroví mooc líbilo jen nevím co jsem udělala špatně ale bylo tvrdý ale myslím že to nebylo receptem ale mnou a troubou :D ALE doporučuji

  • Hana | 17. 12. 2011 18:51

    Teda to je vrchol, jak mne můžete takto osočovat, že jsem cuchta a že si moje děti hází s potravinami. Dala jsem to svým dětem na hraní proto, protože s potravinou to nemělo absolutně nic společného. Je sprosté, že někdo může zveřejňovat takovéto recepty, mělo by to být trestné. Kdyby to snědly, vylomily by si všechny zuby. Je mi do pláče, že za veškerou mou snahu, že chci dětem připravit krásné vánoce, jsem nazývána špatnou matkou a cuchtou.

  • nnln | 9. 12. 2011 21:22

    No, mě udiví už jen to, když recept takto haní nepřihlášení uživatelé a tak záhadně tolik najednou.. Třeba mám jen bujnou fantazii, ale zvláštní to je :-) A ušpiněná kuchyň.. Ne že by se mi to občas nestalo, ale to fakt nebývá chybou receptu:) A monokl, nerudný manžel a házení si potravinami.. tak to je tím tuplem nečím (někým..) jiným. Jediné, co by mohlo být receptem je to roztečení se v troubě, ale Simčo, tvůj komentář mě i trochu nalákal:) Jestli mě z těch asi 15 druhů a nevím kolika kilo cukroví neklepne, tak i vyzkouším)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 18:02

    Tak já nevím - recept není můj, ale fotografie ano, a z té je asi jasné, že se mi nic nerozteklo a ježčci krásně zdobili mísu. Chuťově mi to trochu přišlo jako Masarykovo cukroví - ten lískový ořech je chuťově velice výrazný. No a k diskusním příspěvkům o zašpiněné celé kuchyni - za to přece žádný recept nemůže, že je kuchařka cuchta. I kdyby se na plechu těsto rozteklo, tak to neumaže nic okolo. A pokud se mi takové "nedopatření" stane (a ne že by se občas naurodilo. že...), tak nepovedené cukroví poberu, rozdrobím (nebo umelu) a vytvořím nějaké nepečené kuličky z drobečků....

  • A | 9. 12. 2011 17:33

    no já žasnu nad ubohostí.... vauuuu... dávat dětem cukroví (ať třeba nepovedené) na hraní.. to mluví za vše ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 12. 2011 15:01

    Ano, a to, že ji manžel mlátí je pak ještě vina té paní, co vložila recept. Druhá má zase problém, že to bylo tvrdé, ale aby se zamyslela nad tím, že její děti jsou naučené házet s !!!potravinami!!, tak s tím už problém nemá. To jsou mi věci :-$

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:54

    Nevim, proc by se pani mela nad sebou zamyslet... Pokud sem recept vlozila, tak urcite proto, ze se ji libil a povedl se JI. Ze VAM se recept nepovedl, za to asi pani nemuze... :-\

  • Lucie Kadera | 9. 12. 2011 14:48

    teda me se to zda nejake divne proc by normalni testo z hery melo smrdet??? jedine ze by to nekdo pekl i s obalem te hery :-D a pak tady nekdo pise ze ma kvuli nepovedenemu cukrovi MONOKLA =-O od manzela!!!! to je snad hloupy vtip

  • Ježi | 9. 12. 2011 09:26

    Teda dlouho jsem se nad komentáři tak nezasmála, jako u tohoto receptu :-D . Ale péct snad raději nebudu :-\

  • Hana | 4. 12. 2011 11:17

    No u mě to nesmrdělo,ale taky se to celé rozteklo Dala jsem to dětem na hraní a ty to po sobě házely.Bylo to tvrdé jak beton,bála jsem se,že si ublíží,tak jsem jim to radši hned vzala .Musela jsem si najít jiný recept a udělat to podle něho.Bylo to o hodně lepší.Příště byste se měla nad sebou zamyslet,než něco takového vypustíte do éteru.Hana

  • Věrka | 4. 12. 2011 11:12

    Naprosto s Vámi souhlasím.Také se mi to celé rozteklo a zašpinilo celou kuchyň a nejen to,hrozně to smrdělo.Větrala jsem celé odpoledne.To si snad z nás paní udělala srandu..

  • Bohunka | 3. 12. 2011 14:11

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept a myslím,že zas tak dobrý není..Postupovala jsem přesně podle Vašeho receptu a celé se to rozteklo.Manžel mi vynadal,že jsem zasrala celou kuchyň a místo ježků mám monokla a pod stromeček asi rozvodové papíry.Fakt moc děkuji...Nashle a budu se těšit na Vaše další skvělé recepty.Bohunka

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:37

    Pro naši malou jsem hledala cukroví zvířátka. Těsto je jednoduché, jen v troubě se z kukiček staly spíš želvy. Ale nazdobením jsou to ježečci. Děkuji za ten recept a dávám 1.

  • Simča Sládková | 26. 12. 2009 00:24

    Ježečky jsem dělala z dvojité dávky a mám jich 51. Při pečení se mi neroztékali, ale musela jsem péci déle - po 15 minutách jsem zkusla jednoho rozříznout a byl okolo ořechu ještě syrový. Bodlinky máme místo kokosu mandlové, zbyly mi lupínky....

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 08:29

    Tak jsem už vyzkoušela. Trochu se mi roztekly při pečení, asi jsem měla péct při vyšší teplotě. Myslím ale že s polevou a kokosem budou vypadat dobře.

  • Gábina Houšková | 13. 11. 2006 09:25

    Díky Lidko, vyzkouším.

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:18

    Gábino, mám je vyzkoušené, s těstem se dobře pracuje. O dozdobení ježků se pak už starají děti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hera Hladká mouka Kokos Lískové oříšky Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

77
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
49
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískové koláčky
Lískové koláčky
Lískové placičky
Lískové placičky
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šnečci s marmeládou
Lístkoví šnečci s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact