• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
Napište svůj komentář k receptu

Lískové nebo mandlové lupínky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískové nebo mandlové lupínky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g lískové oříšky nebo neloupaných mandlí
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání a pečící papír na plech

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na srnčí hřbet, těsto do něj nalejeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 10-15 minut. Špejlí zkoušíme, zda se těto nelepí a je upečené. Na povrchu by mělo zezlátnout. Upečený hřbet necháme vychladnout, pak vyklopíme a zabalíme do čisté utěrky a dáme do druhého dne odležet. (Trochu se to na tu utěrku přilepí, ale o nic nejde). Druhý den hřbet nakrájíme (nejlépe to jde kráječem, ale já se stejně pižlám nožem) na tenké plátky - lupínky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě až začnou zlátnout (po ochutnání musí křupat).
2
Necháme je pak vychladit a pokud hned neskonzumujeme, tak se dají uchovat v plechové nebo plastové nádobce.
3
Na řezu to vypadá báječně a také to dobře chutná, akorát když se do toho pustíme u televize, je po srandě...:o))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové

Plněné rohlíky - mandlové nebo…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Lískové placičky

Lískové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dk | 23. 12. 2012 20:52

    neni napsane mnozstvi cukru.???

  • Marsí | 11. 12. 2007 14:38

    Marie...Zdenka má pravdu..jde o to, aby to navlhlo, nikoli oschlo, takhle navlhnou i ty mandle nebo lískáče a jde to dobře krájet, oschlé by e to drolilo...:-))

  • Zdena z JM | 11. 12. 2007 13:30

    Tohle cukroví dělám již několik let a kromě mandlí a lískáčů používám i vlašské ořechy.Vypadají na řezu zajímavě.A do utěrky se to balí pravděpodobně z toho důvodu, aby to neoschlo.Já to balím dokonce do vlhké utěrky.Celý srnčí hřbet do druhého dne jakoby navlhne a krásně se potom krájí.

  • Marie | 11. 12. 2007 12:28

    prosim Vas k čemu je tam ta uterka?

  • Kajka | 6. 4. 2006 22:16

    To znám, dělávám pravidelně na vánoce a je to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Hrubá mouka Lískové oříšky Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Výborný losos

Výborný losos

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Dia roláda

Dia roláda

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

91
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
22
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact