• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
Napište svůj komentář k receptu

Lískové nebo mandlové lupínky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískové nebo mandlové lupínky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g lískové oříšky nebo neloupaných mandlí
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání a pečící papír na plech

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na srnčí hřbet, těsto do něj nalejeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 10-15 minut. Špejlí zkoušíme, zda se těto nelepí a je upečené. Na povrchu by mělo zezlátnout. Upečený hřbet necháme vychladnout, pak vyklopíme a zabalíme do čisté utěrky a dáme do druhého dne odležet. (Trochu se to na tu utěrku přilepí, ale o nic nejde). Druhý den hřbet nakrájíme (nejlépe to jde kráječem, ale já se stejně pižlám nožem) na tenké plátky - lupínky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě až začnou zlátnout (po ochutnání musí křupat).
2
Necháme je pak vychladit a pokud hned neskonzumujeme, tak se dají uchovat v plechové nebo plastové nádobce.
3
Na řezu to vypadá báječně a také to dobře chutná, akorát když se do toho pustíme u televize, je po srandě...:o))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové

Plněné rohlíky - mandlové nebo…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Lískové placičky

Lískové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dk | 23. 12. 2012 20:52

    neni napsane mnozstvi cukru.???

  • Marsí | 11. 12. 2007 14:38

    Marie...Zdenka má pravdu..jde o to, aby to navlhlo, nikoli oschlo, takhle navlhnou i ty mandle nebo lískáče a jde to dobře krájet, oschlé by e to drolilo...:-))

  • Zdena z JM | 11. 12. 2007 13:30

    Tohle cukroví dělám již několik let a kromě mandlí a lískáčů používám i vlašské ořechy.Vypadají na řezu zajímavě.A do utěrky se to balí pravděpodobně z toho důvodu, aby to neoschlo.Já to balím dokonce do vlhké utěrky.Celý srnčí hřbet do druhého dne jakoby navlhne a krásně se potom krájí.

  • Marie | 11. 12. 2007 12:28

    prosim Vas k čemu je tam ta uterka?

  • Kajka | 6. 4. 2006 22:16

    To znám, dělávám pravidelně na vánoce a je to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Hrubá mouka Lískové oříšky Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandlový dort

Mandlový dort

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

194
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
140
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
59
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact