• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
Napište svůj komentář k receptu

Lískové nebo mandlové lupínky

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískové nebo mandlové lupínky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g lískové oříšky nebo neloupaných mandlí
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání a pečící papír na plech

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme postupně ostatní suroviny: cukr, mouku a ořechy (celé nepůlené). Vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na srnčí hřbet, těsto do něj nalejeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 10-15 minut. Špejlí zkoušíme, zda se těto nelepí a je upečené. Na povrchu by mělo zezlátnout. Upečený hřbet necháme vychladnout, pak vyklopíme a zabalíme do čisté utěrky a dáme do druhého dne odležet. (Trochu se to na tu utěrku přilepí, ale o nic nejde). Druhý den hřbet nakrájíme (nejlépe to jde kráječem, ale já se stejně pižlám nožem) na tenké plátky - lupínky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě až začnou zlátnout (po ochutnání musí křupat).
2
Necháme je pak vychladit a pokud hned neskonzumujeme, tak se dají uchovat v plechové nebo plastové nádobce.
3
Na řezu to vypadá báječně a také to dobře chutná, akorát když se do toho pustíme u televize, je po srandě...:o))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné rohlíky - mandlové nebo ořechové

Plněné rohlíky - mandlové nebo…

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Lískové placičky

Lískové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dk | 23. 12. 2012 20:52

    neni napsane mnozstvi cukru.???

  • Marsí | 11. 12. 2007 14:38

    Marie...Zdenka má pravdu..jde o to, aby to navlhlo, nikoli oschlo, takhle navlhnou i ty mandle nebo lískáče a jde to dobře krájet, oschlé by e to drolilo...:-))

  • Zdena z JM | 11. 12. 2007 13:30

    Tohle cukroví dělám již několik let a kromě mandlí a lískáčů používám i vlašské ořechy.Vypadají na řezu zajímavě.A do utěrky se to balí pravděpodobně z toho důvodu, aby to neoschlo.Já to balím dokonce do vlhké utěrky.Celý srnčí hřbet do druhého dne jakoby navlhne a krásně se potom krájí.

  • Marie | 11. 12. 2007 12:28

    prosim Vas k čemu je tam ta uterka?

  • Kajka | 6. 4. 2006 22:16

    To znám, dělávám pravidelně na vánoce a je to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Hrubá mouka Lískové oříšky Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Houbové ragú

Houbové ragú

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Čínská dýně

Čínská dýně

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

749
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
184
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
46
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan /…
31
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Lískové nebo mandlové lupínky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact