• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Linecký tvarohový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Linecký tvarohový koláč

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecký tvarohový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr
    • 170
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 200
      g cukr
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks sníh z bílku ze
    • 1
      hrst rozinky nebo nasekané ořechy - nejsou nutné

Postup přípravy receptu

1
Náplň: všechny suroviny kromě bílků se smíchají šlehačem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do náplně.
2
Těsto: v míse promícháme suroviny, pak je vyklopíme na pomoučený vál a zpracujeme ručně dohladka. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z jedné poloviny vyválíme plát a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech. Na plát rozetřeme tvarohovou náplň. Z druhé poloviny vyválíme také plát, ze kterého nařežeme stejné asi 1,5 cm pásy, které poklademe na náplň napříč a přes sebe tak, aby vytvořily mřížku.
3
Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 5. 3. 2016 20:32

    Koláč je velmi chutný a na přípravu jednoduchý. Vážně mňamka :-)

  • Jirka | 14. 11. 2015 23:12

    Vyzkousel jsem s kupovanym lineckym testem a plnotucnym tvarohem a vysledek taky moc dobry.

  • calypsol | 21. 10. 2013 16:34

    Nejak nechapu pripravu, konkretne vetu "ze kterého nařežeme stejné asi 1,5 cm pásy, které poklademe na náplň napříč a přes sebe tak, aby vytvořily mřížku". Na obrazku totiz na tom moucniku nejsou zadne platy ani mrizka viditelne.

  • Hanka | 27. 4. 2013 22:46

    Peču tento koláč celkem často, přesně podle receptu a ještě se mi nestalo, že by byl dusivý nebo jakkoliv jinak špatný. A protože ho peču opravdu často, občas pro změnu dám ještě tenoučkou marmeládovou vrstvu mezi těsto a náplň. Vždycky má úspěch. I bez náplně. :-)

  • Veronika | 22. 1. 2013 09:59

    Pekla jsem přesně podle receptu, použila plnotučný tvaroh a měla velký úspěch! Koláč nebyl ani suchý, ani se nelepil na patro.

  • Šemberka | 21. 11. 2011 23:54

    Linecké těsto a tvaroh to je nějaká špatná kombinace. V receptu by asi mělo být uvedeno jaký typ tvarohu se má použít. Já dělala z měkkého a asi to byla chyba, asi to chce tučný :-\ . Byla to strašně suché a dusivé. Při konzumaci se mi tvaroh v puse lepil na horní patro a k tomu to suché linecké těsto :'( to bylo k zadušení. Tchýně vymyslela, že zachránit by se ten recept dal snad jen tak,že by se pod tvaroh dalo ovoce a já dodávám, že hodně šťavnaté, nejlépe kompotované.

  • Kristyna N. | 21. 3. 2011 13:29

    Tak vyzkoušíno, snědeno a bylo to výborné. Jen jsem udělala pár změn: Místo polohrubé mouky jsem dala celozrnnou pšeničnou, cukru jen 100 g a dala jsem nerafinovaný. Použila jsem Heru a musela jsem dát celou kostku, jinak by se to nespojilo. Tvarohy jsem dala tři a osladila jsem to jen dvěma vanilkovými cukry. Samozřejmě nechyběly rozinky. Je to opravdu moc dobré :)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2011 18:00

    Tvarohy dávám raději tři a vejce taky.Máme raději kombinaci tvaroh+mléko+pudink ;-) .

  • Jana Nová | 20. 10. 2010 12:09

    Koláč byl dobrý, ale příliš sladký. Bohatě by stačilo 2x100g místo 2x200g.

  • Zuzana Kordacova | 5. 10. 2007 09:20

    Tento koláč patří ke klasickým moučníkům, které pekly už naše babičky a je moc dobrý. Moje tchýně na tvaroh dávala rybíz,v létě čerstvý, v zimě z mrazničky.

  • Hana Rožníčková | 15. 11. 2006 17:59

    Dnes jsem tento koláč upekla, neměla jsem tolik másla, ale byla po ruce Stella, šlo to trošku hůře, ale šlo. Koláč je dobrý, akorát bych příště dala 3 tvarohy, máme rádi více náplně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

213
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
116
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Deník Aha! 10.6.2025

Deník Aha! 10.6.2025

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč trochu jinak
Linecký koláč trochu jinak
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a…
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s rukolovým pestem
Linguine s rukolovým pestem
  • Recepty.cz
  • Linecký tvarohový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact