Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr smícháme, přidáme nakrájenou heru a vejce - zpracujeme v hladké těsto. Necháme odležet 20-30 minut v lednici odležet. Rozvalujeme na 3 mm a vykrujeme. Pečeme na 180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Táňa K.
|5. 3. 2009 09:31
Lidko, podobný recept sem vložila paní Jarka O.: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQORKPQOF&id_kategorie=JNLQCOO5. Třeba je to ten, který hledáte.
Amy -
|5. 3. 2009 05:38
zkuste recepty od "babi" na Labužníku. Vím, že tam má i ta nejlepší linecká těsta
Pájinka Pájinka
|5. 3. 2009 05:09
Já jsem kdysi pekla linecký koláč podle receptu z Apetitu. Byl to údajně pravý rakouský recept z těsta s neloupanými mandlemi. Moc nám chutnal, i když bych ubrala cukru. Spojení sladké těsto a sladká marmeláda bylo příliš. Ale jinak chvála. Recept najdete zde: http://www.apetitonline.cz/recepty/38-nejkrehci-linecky-kolac.html
ludmila chroma
|4. 3. 2009 14:19
Dobrý den,hledám recept na pravý linecký koláč (s mřížkou), ve kterém je v těstě cca 7 dkg mletých mandlí, bohužel jsem založila rozpis.Děkuji