rybízová marmeláda
Na slepování upečených tvarů a cukr na posypání
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|10. 4. 2015 17:46
toto je spatny recept na linecke, ani to nezkousejte nebo si zkazite suroviny. Linecke je vzdy pomer 3-2-1 mouka - maslo - cukr, a vaha vanilkoveho cukru ma byt zapocitana do vahy cukru, vanilkovy cukr ne navic. jinak vanilkovy cukr je zdaleka nejlepsi kdyz si koupite poctivy vanilkovy lusk and rozmixujete do cukru, budete mit celou sklenici po ruce pro dalsi prilezitosti, a uvidite ze ten kupovany chutna uplne synteticky ve srovnani.
Je to neuskutečnitelný recept absolutně nepoměr tuku, mouky i cukru. Myslím, že se to vůbec nedá vyválet. Chtěl bych utoho být jak zadavatel tohoto receptu s tím těstem pracuje. Je nutno takový recept odstranit neb je neuskutečnitelný a nedá se těsto užít tak jak je zde popsáno. Je to šmejd.
Nejhorší co jsem kdy četl nepoměr tuku, mouky, cukru, chtěl bych vidět, jak se to vůbec někomu mohlo podařit podle této receptury vyrobit a upéct.Je to prostě závadný recept a již by ho měl někdo vyřadit. Je neuskutečnitelný.........
Katka
|7. 12. 2014 14:09
Ano ano taky jsem musela přidat máslo a žloutek jinak to byla drobenka, zatím odpočívá v lednici, tak uvidím jak se s nim bude pracovat
Tereza
|3. 12. 2014 20:41
Podle me jste cerstve rozvedena zena, kterou opustil manzel kvuli vareni.. Nebo uz chudak umrel hlady. Nejhorsi recept nejhorsi kucharka :-! :-$
nelina
|3. 12. 2014 14:06
Skončilo v koši, ani z košíčku nešlo vyklepat. Smazat recept! :-X
Vlastina
|20. 4. 2014 20:18
Opravdu velmi nepovedeny recept, bohuzel jsem cetla recenze az po. Tvrde suche.
Dáša
|21. 12. 2013 07:55
Těsto bylo super a krásně se to povedlo. Jsou trochu sladší, ale moc chutnají :-)
beruska
|12. 12. 2012 23:21
tak s tim naprosto souhlasim, po pridani dalsiho masla 120g a jednoho zloutku jsem z drobenky udelala testo.
M
|16. 12. 2011 16:01
Nejhorsi testo na linecke, ktere jsem kdy zkousela. Vzhledem k pomeru masla a mouky dobre tak leda na drobenku... Nedoporucuju!
Linecké je linecké!Už jsem se solamylem zkoušel,ale úspěch to nemělo.Banánky dělám taky z lineckého.Měl jsem i pudinkové-pečené,ani to nám nejelo.Ale je pravda,že se se solamylovým těstem dobře pracuje!Jiří
Miroslava Severová
|27. 11. 2009 22:33
Zkuste dát 30 dkg mouky a 20 dkg solamylu, jinak ostatní ingredience dávám stejně. S těstem se krásně pracuje a za další a to je za 1. hned po upečení jsou krásně měkké, vůbec se nemusí nechat rozležet.
Šárka Tkáčová
|10. 12. 2007 17:05
Pro Pavlínu a Evu,holky,hodně záleží na mouce,ta levná ze supermarketů je nanic,obsahuje málo lepku,kupuji jen Penam dvounulku.Ale tento recept vyzkoušený nemám,držím se poměru 1:2,jak už tady bylo napsáno u jiného receptu.
Eva Kalkušová
|10. 12. 2007 12:22
Jsem na tom stejně jako Pavlína. Včera se mi také těsto hrozně trhalo, v lednici bylo na odležení přes hodinku. Poměr 480 g hl. mouky, 200 g cukru moučka, 280 g másla, 4 žloutky, citr. kúra a 2 lžičky citr. šťávy. Nedalo mi to a přidala jsem máslo a bylo to ještě horší. Tak jsem přidala mouku a trhalo se. Tak jsem se naštvala a přidala mléko a trošku mouky na zaprášní a šlo to. Těsto se nelepilo, dalo se krásně vyválet, netrhalo se a po upečení je krásně vláčné. Akorát není tak krásně hladké, ale to může být tím, že nebylo v lednici na odležení.
Eva Přecechtělová
|20. 11. 2007 21:38
Na linecké mám starý recept po babičce: 400g mouky, 200g cukru, 3 žloutky, 250g másla (nejraději peču z másla nebo Stely), šťáva i kůra z 1/2 citronu, linecké košíčky dělám - recept na webu "Ovocné košíčky II"
Zita Matejkova
|19. 11. 2007 11:49
Na 500g hl.mouky dávám 160g cukr moučka a 320g másla,dále stejné 2 žloutky,citron.kůra + lžička citron.šťávy a jsem s ním maximálně spokojená.Podle mě je tam hodně cukru a málo másla.
Anonym
|18. 11. 2007 19:52
tento recept dělám leta, začínala jsem s ním jako novomanželka před 20 lety (recept mám od babičky) a s různými obměnami děláv na vánoce všechno cukroví , jednou dám kakao , kokos , ořechy atd.
Alena Tarabová
|3. 1. 2007 15:08
Podle mě je na toto množství málo tuku a hodně cukru, mám osvědčené při pečení, že čím méně cukru, tím je těsto křehčí. Na 300-350g hl.mouky dávám 80g cukru a 200g tuku,2 žloutky a 1 vanilkový cukr.Vyvaluji mezi dvěma foliemi.Pokud je řidší (větší žloutky) přidám mouku.S tímto těstem jsem spokojená, je z receptu na Linecké košíčky.
Pavlína Votkeová
|2. 1. 2007 14:51
Tak fakt nevím, kde je chyba. Ani po namazání a odležení se to nezlepšilo. Ba možná naopak, čím dál tvrdší. No uvidíme za rok.
Maruš
|17. 12. 2006 11:09
Tak tedy fakt nevím,těsto jsem dělala ještě jednou pro dceru a šlo to.Žloutky jsem měla spíš větší,mám domácí vejce a ta šťáva byla taky z půlky spíše většího citrónu.Heru beru z chladničky a nakrájím na několik kousků.Rukama zpracuji těsto,trvá to poněkud déle,než se spojí.Mrzí mě,že máte problémy,jinak snad přidat trochu tuku,jak radí Hanka.
Hana Rožníčková
|16. 12. 2006 19:53
Radko, určitě přidej tuk a nech ho do zítra odpočinout v lednici.
Radka Mondi
|16. 12. 2006 18:45
Mám podobný problém jako p.Pavlína.Těsto není vláčné a nedá se rozválet, drolí se.Co mám přidat?Tuk?Vodu?..díky!
Maruš
|12. 12. 2006 11:28
Zrovna včera jsem těsto dělala z 1 1/2 dávky.Použila jsem Heru,těsto po zpracování bylo necelou hodinku v chladu a dělalo se s ním dobře,nelepilo se ani nedrobilo a nezdálo se mi po upečení nijak moc křehké.Tvrdé je,ale po slepení marmeládou a pár dní odležení zvláční.Včera jsem slepila a dnes je už vláčnější,tak toho se nebojte.Část ještě budu slepovat punčovou náplní.Opravdu neumím poradit,kde je chyba,možná někdo zkušenější mrkne na recept a poradí.
Pavlína Votkeová
|11. 12. 2006 22:03
Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Těsto se mi zdálo málo vláčné. (špatný poměr mouky a tuku?)Po upečení nezvykle křehké a tvrdé. Zatím jsem nepromazávala.Pak to bude jistě lepší.
Beáta Tekeliová
|22. 11. 2006 14:47
Souhlasím stím,že tento recept je velmi oblíbený a hlavně rychlí.