• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto na vykrajované tvary
Napište svůj komentář k receptu

Linecké těsto na vykrajované tvary

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
Linecké těsto na vykrajované tvary
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 250
      g máslo , nebo Hera
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,50
      ks citron
    • rybízová marmeláda Na slepování upečených tvarů a cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a pocukrujeme.

RADA: Tipy na domácí zavařování

2
Zkoušela jsem péci podle různých receptů, ale tento je taková má stálice. Moc dobře se s těstem pracuje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

Linecké těsto

Linecké těsto

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 10. 4. 2015 17:46

    toto je spatny recept na linecke, ani to nezkousejte nebo si zkazite suroviny. Linecke je vzdy pomer 3-2-1 mouka - maslo - cukr, a vaha vanilkoveho cukru ma byt zapocitana do vahy cukru, vanilkovy cukr ne navic. jinak vanilkovy cukr je zdaleka nejlepsi kdyz si koupite poctivy vanilkovy lusk and rozmixujete do cukru, budete mit celou sklenici po ruce pro dalsi prilezitosti, a uvidite ze ten kupovany chutna uplne synteticky ve srovnani.

  • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:23

    Je to neuskutečnitelný recept absolutně nepoměr tuku, mouky i cukru. Myslím, že se to vůbec nedá vyválet. Chtěl bych utoho být jak zadavatel tohoto receptu s tím těstem pracuje. Je nutno takový recept odstranit neb je neuskutečnitelný a nedá se těsto užít tak jak je zde popsáno. Je to šmejd.

  • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:19

    Nejhorší co jsem kdy četl nepoměr tuku, mouky, cukru, chtěl bych vidět, jak se to vůbec někomu mohlo podařit podle této receptury vyrobit a upéct.Je to prostě závadný recept a již by ho měl někdo vyřadit. Je neuskutečnitelný.........

  • Katka | 7. 12. 2014 14:09

    Ano ano taky jsem musela přidat máslo a žloutek jinak to byla drobenka, zatím odpočívá v lednici, tak uvidím jak se s nim bude pracovat

  • Tereza | 3. 12. 2014 20:41

    Podle me jste cerstve rozvedena zena, kterou opustil manzel kvuli vareni.. Nebo uz chudak umrel hlady. Nejhorsi recept nejhorsi kucharka:) :-! :-$

  • nelina | 3. 12. 2014 14:06

    Skončilo v koši, ani z košíčku nešlo vyklepat. Smazat recept! :-X

  • Vlastina | 20. 4. 2014 20:18

    Opravdu velmi nepovedeny recept, bohuzel jsem cetla recenze az po. Tvrde suche. :'(

  • Dáša | 21. 12. 2013 07:55

    Těsto bylo super a krásně se to povedlo. Jsou trochu sladší, ale moc chutnají :-)

  • beruska | 12. 12. 2012 23:21

    tak s tim naprosto souhlasim, po pridani dalsiho masla 120g a jednoho zloutku jsem z drobenky udelala testo.

  • M | 16. 12. 2011 16:01

    Nejhorsi testo na linecke, ktere jsem kdy zkousela. Vzhledem k pomeru masla a mouky dobre tak leda na drobenku... Nedoporucuju!

  • Dinny | 2. 12. 2011 14:37

    Gábi, můžeš dát jinej margarín, kterej je na bázi naší Hery. Nebo můžeš dát klidně máslo.:) (Já ho upřednostňuju, má to pak lepší chuť.)

  • anna | 1. 12. 2010 09:33

    prosim vas jakm dlouho se peče

  • Gabriela | 24. 11. 2010 16:35

    mam jednu otazku, muze se dat do testa neco jineho misto te hery?...protoze ziju v Nemecku a Heru nam tu neprodavaji :-))

  • paja81 | 20. 11. 2010 15:14

    Prijene, ale trochu krehke testo

  • recepty 73 | 30. 11. 2009 07:39

    Linecké je linecké!Už jsem se solamylem zkoušel,ale úspěch to nemělo.Banánky dělám taky z lineckého.Měl jsem i pudinkové-pečené,ani to nám nejelo.Ale je pravda,že se se solamylovým těstem dobře pracuje!Jiří

  • Miroslava Severová | 27. 11. 2009 22:33

    Zkuste dát 30 dkg mouky a 20 dkg solamylu, jinak ostatní ingredience dávám stejně. S těstem se krásně pracuje a za další a to je za 1. hned po upečení jsou krásně měkké, vůbec se nemusí nechat rozležet.

  • Šárka Tkáčová | 10. 12. 2007 17:05

    Pro Pavlínu a Evu,holky,hodně záleží na mouce,ta levná ze supermarketů je nanic,obsahuje málo lepku,kupuji jen Penam dvounulku.Ale tento recept vyzkoušený nemám,držím se poměru 1:2:3,jak už tady bylo napsáno u jiného receptu.

  • Eva Kalkušová | 10. 12. 2007 12:22

    Jsem na tom stejně jako Pavlína. Včera se mi také těsto hrozně trhalo, v lednici bylo na odležení přes hodinku. Poměr 480 g hl. mouky, 200 g cukru moučka, 280 g másla, 4 žloutky, citr. kúra a 2 lžičky citr. šťávy. Nedalo mi to a přidala jsem máslo a bylo to ještě horší. Tak jsem přidala mouku a trhalo se. Tak jsem se naštvala a přidala mléko a trošku mouky na zaprášní a šlo to. Těsto se nelepilo, dalo se krásně vyválet, netrhalo se a po upečení je krásně vláčné. Akorát není tak krásně hladké, ale to může být tím, že nebylo v lednici na odležení.

  • Eva Přecechtělová | 20. 11. 2007 21:38

    Na linecké mám starý recept po babičce: 400g mouky, 200g cukru, 3 žloutky, 250g másla (nejraději peču z másla nebo Stely), šťáva i kůra z 1/2 citronu, linecké košíčky dělám - recept na webu "Ovocné košíčky II"

  • Zita Matejkova | 19. 11. 2007 11:49

    Na 500g hl.mouky dávám 160g cukr moučka a 320g másla,dále stejné 2 žloutky,citron.kůra + lžička citron.šťávy a jsem s ním maximálně spokojená.Podle mě je tam hodně cukru a málo másla.

  • Anonym | 18. 11. 2007 19:52

    tento recept dělám leta, začínala jsem s ním jako novomanželka před 20 lety (recept mám od babičky) a s různými obměnami děláv na vánoce všechno cukroví , jednou dám kakao , kokos , ořechy atd.

  • Alena Tarabová | 3. 1. 2007 15:08

    Podle mě je na toto množství málo tuku a hodně cukru, mám osvědčené při pečení, že čím méně cukru, tím je těsto křehčí. Na 300-350g hl.mouky dávám 80g cukru a 200g tuku,2 žloutky a 1 vanilkový cukr.Vyvaluji mezi dvěma foliemi.Pokud je řidší (větší žloutky) přidám mouku.S tímto těstem jsem spokojená, je z receptu na Linecké košíčky.

  • Pavlína Votkeová | 2. 1. 2007 14:51

    Tak fakt nevím, kde je chyba. Ani po namazání a odležení se to nezlepšilo. Ba možná naopak, čím dál tvrdší. No uvidíme za rok.

  • Maruš | 17. 12. 2006 11:09

    Tak tedy fakt nevím,těsto jsem dělala ještě jednou pro dceru a šlo to.Žloutky jsem měla spíš větší,mám domácí vejce a ta šťáva byla taky z půlky spíše většího citrónu.Heru beru z chladničky a nakrájím na několik kousků.Rukama zpracuji těsto,trvá to poněkud déle,než se spojí.Mrzí mě,že máte problémy,jinak snad přidat trochu tuku,jak radí Hanka.

  • Hana Rožníčková | 16. 12. 2006 19:53

    Radko, určitě přidej tuk a nech ho do zítra odpočinout v lednici.

  • Radka Mondi | 16. 12. 2006 18:45

    Mám podobný problém jako p.Pavlína.Těsto není vláčné a nedá se rozválet, drolí se.Co mám přidat?Tuk?Vodu?..díky!

  • Maruš | 12. 12. 2006 11:28

    Zrovna včera jsem těsto dělala z 1 1/2 dávky.Použila jsem Heru,těsto po zpracování bylo necelou hodinku v chladu a dělalo se s ním dobře,nelepilo se ani nedrobilo a nezdálo se mi po upečení nijak moc křehké.Tvrdé je,ale po slepení marmeládou a pár dní odležení zvláční.Včera jsem slepila a dnes je už vláčnější,tak toho se nebojte.Část ještě budu slepovat punčovou náplní.Opravdu neumím poradit,kde je chyba,možná někdo zkušenější mrkne na recept a poradí.

  • Pavlína Votkeová | 11. 12. 2006 22:03

    Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Těsto se mi zdálo málo vláčné. (špatný poměr mouky a tuku?)Po upečení nezvykle křehké a tvrdé. Zatím jsem nepromazávala.Pak to bude jistě lepší.

  • Beáta Tekeliová | 22. 11. 2006 14:47

    Souhlasím stím,že tento recept je velmi oblíbený a hlavně rychlí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Smutná Andrea Růžičková: Bouřka jí očesala dům a pokácela stromy!

Smutná Andrea Růžičková: Bouřka jí očesala dům a pokácela stromy!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto klasické
Linecké těsto klasické
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto pro začátečníky
Linecké těsto z javorového sirupu
Linecké těsto z javorového sirupu
Linecké třené cukroví I.
Linecké třené cukroví I.
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto na vykrajované tvary
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact