• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto
Napište svůj komentář k receptu

Linecké těsto

autor: Dáda
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 85
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 500
      g hladká mouka (Polohrubá)
    • 1
      ks vejce
    • 170
      g moučkový cukr
    • 330
      g hera
    • citronová kůra (Nemusí být)
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál vysypu hladkou mouku, přidám cukr a rychle vmíchám vejce, aby nesteklo z mouky, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracuji těsto, až se nelepí na vál, zabalím do folie a nechám třeba půl dne v lednici odpočinout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Před přípravou vyndám z lednice a na pomoučněném vále rozválím, vykrajuji různé tvary a v předehřáté troubě peču do malinko zrůžovění - rádo se pak připálí. Studené pak promazávám rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i Vám chutná!

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal1609 | 14. 12. 2017 21:31

    HERU né proboha :-(. Hera zanechává pachut v ústěch, těsto má jinou konzistenci a chutově, je to úplně někde jinde. Pokud je problém cena, pak samozřejmě ano, ale pokud je možno, jak pečené i nepečené, jedině z másla. A kdo nepozná rozdíl, necht jí podrážky a to mu bude stačit. Stejně nepozná rozdíl mezi podrážkou s pískem nebo projitou bahnem...

  • Mariana | 13. 12. 2016 15:33

    :-D ty vado 480C :-D borec :-D

  • jol | 26. 3. 2016 17:10

    ono hodně záleží i na mouce, mně se povedlo...

  • Doremilá | 18. 12. 2015 23:56

    Tak jsem dnes také pekla..a nevím, kde se stala chyba :-( Těsto se dalo krásně vypracovat, nelepilo se, nádherně se s ním zacházelo, měla jsem radost :-) Letos peču poprvé sama, a hned takové zklamání po vyndání těsta z lednice! Dodržela jsem přesně poměr surovin, nechala těsto odležet v lednici.. Při pokusech o vyválení se těsto láme, drolí, nedrží pohromadě..zkouším válet přes folii, ani to nepomáhá..je to teda vážně o nervy, to vám povím..už se tady s tím patlám tři hodiny, až mi musel přijít pomoct i můj chlap (a to tuto činnost vůbec nemá rád)..příští rok zkusím jiný recept. Škoda ztraceného času :'(

  • roman | 15. 12. 2015 22:43

    muzu tam dat i rum?

  • Helena | 12. 12. 2015 18:57

    pouzila jsem nesolené máslo na pecení v USA

  • Helena | 12. 12. 2015 18:49

    ale to asi bylo Farenheita, ne? 180°C je 356 °F

  • xxx | 15. 12. 2014 10:35

    na 480 st. jo a to ste dal do vysokych peci ne :-) :-D :-D :-D

  • Martina | 9. 12. 2014 08:41

    Peče se to na 180C :-) :-P

  • Eva | 8. 12. 2014 20:41

    Zrovna jsem dopekla, vůbec se netrhalo, krásně šlo dělat a báječně upečeno :-). Dělala jsem z Hery, jak je tady psáno. Super, doporučuji :-)!

  • Adéla | 30. 11. 2014 17:59

    na kolik stupňů to pečete ??? :-\

  • petr | 29. 11. 2014 17:55

    coze ? na 480C :) :-D

  • Kristýna | 25. 9. 2014 09:45

    480 stupnu :-D to je logicky trosku moc ne? :-D

  • Bugs Bunny | 30. 7. 2014 12:07

    Pekl jsem to na 480 st. C, protoze jsem se nedocetl na kolik stupnu to mam pict. Spalilo se mi to na uhel. :-\

  • Alena | 16. 12. 2013 00:21

    Hanko, díky za dokonalou odpověď pro vánoční začátečníky :-\ nejen Katce, ale i mně jsi pomohla.

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:26

    Omlouvám se že píšu už třetí komentář, ale některé komenty jsou spíše zbytečné. Za prvé, pokud je v receptu jedno vejce, znamená to že se nejedná o pouhý žloutek. A je snad logické že se stuhlou herou /máslem nelze formovat těsto, tudíž se musí nechat změknout- ne rozehřát!!!

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:22

    jo a hery jsem dala jen o deset deka méně a těsto nelepí neroztýká se, takže to bude spíše rukama. :-P

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:21

    Těsto je super (syrové já nejraději ;-) ) i když ještě nemam upečeno. Jen jsem si naběhla, když jsem se z lenosi rozhodla dělat dvě dávky najednou :-D Nakonec jsem se s tím poprala a zítra budu péct. Díky za recept ;-)

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2013 21:28

    výborný recept.Skvěle se s ním pracuje.Na tohle množství jsem dávala jen 250g másla a stačilo .

  • Katulinka | 8. 12. 2013 09:55

    Bohužel jsem zkoušela tu variantu s polohrubou a nejde z toho nic, trhá se a lepí ....

  • certikviti | 11. 11. 2013 19:17

    Prosím Vás, pečete na pečicím papíře nebo vymazáváte plech??? ;-)

  • blablos | 26. 3. 2013 16:34

    A navic jeste je to lepkave a mokre .....te heryje ta moc

  • blablous | 26. 3. 2013 16:21

    Neni toho trochu moc a ta hera ma bit roztopena nebo ne stejne tak ma bit jen zloutek nebo cele vše..? :-X

  • Sonia | 16. 12. 2012 14:47

    Recept je vyborny cukrovi se opravdu povedlo , puvodne jsem pouzivala jiny recept a ve vysledku je opravdu rozdil

  • Terez | 14. 12. 2012 01:58

    Co jste pouzil misto hery? Take to jdu zkouset tady v USA ;)

  • jajuska | 12. 12. 2012 20:48

    Vyborne cukrovi - vcera dopeceno, dnes slepeno = doporucuji k tomu orechovy krem :) a zitra zdobeni :)

  • nerusa | 6. 12. 2012 15:08

    S těstem se dobře pracovalo a cukroví se myslím povedlo :-) Uvidíme, až se rozleží.

  • Šantal | 1. 12. 2012 19:28

    Fuj fuj fuj :-X jste MAGOŘI

  • Jirka | 1. 12. 2012 07:35

    Báro místo másla je Hera :-)

  • Barunka | 30. 11. 2012 14:44

    Nějak jsme nepochopila v tom receptu-máslo v surovinách psané neni,děkuju za radu Bára

  • Bu.blan | 27. 11. 2012 15:07

    Výborné,jednoduché a dobře se válí.

  • Ledoveček | 17. 10. 2012 18:47

    Prosím na kolik se peče? :-) 8-)

  • iris28 | 28. 12. 2011 12:13

    Pekla jsem poprvé a teda musim dat velkou pochvalu,vyborny recept :-)

  • stavča07 | 23. 12. 2011 13:34

    fakt moc dobré!!

  • mirekt | 14. 12. 2011 18:04

    Zkusil jsem dva jine recepty na linecke z teto stranky pouzit v USA a mel jsem problemy, jen tenhle fungoval bezvadne!

  • Jana | 14. 12. 2011 16:41

    Poradíte někdo, co ne/dělat, aby se mi na na lineckém při pečení nedělaly bubliny? :-$

  • iva | 13. 12. 2011 13:50

    múže být i pomarančová kúra???? a v plynove trúbe jak se peče????1. krat budu píct ;-)

  • karolina | 23. 11. 2011 17:09

    nejlepší těsto je dát polovinu hery nebo másla a polovinu sádla,2polévkové lžíce škrobové moučky a ždné vejce, je to fak super a nemá to chybu lepší neochutnáte věřte mi <:-)

  • zroka vítkova | 17. 11. 2011 10:16

    4020777974044 zko deko udsei blanka :-* :-* :-*

  • Kamyla
    Kamyla | 23. 12. 2010 06:14

    Mňam! Nemohla jsem pořád najít ten správný recept, ale tohle je ON! Díky Vám i Vaší prababičce :-)

  • recepty73
    recepty73 | 12. 12. 2010 17:32

    ...peču také v plynové,na nejvyšší mřížce,na nejnižší stupeň(zvolna) a dorůžova ;-) .Cukroví se peče na nižší teplotu než buchty....,tak ať se daří :-)) ...

  • momik
    momik | 12. 12. 2010 17:17

    mám dotaz - mám plynovou troubu bez stupnice teploty, jak poznám že je teplota akorát? Peču letos poprvé... :-!

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:25

    Jedno z nejzdařilejších lineckých těst :-)na těchto stránkách.Nedávám celé vejce,ale 2 žloutky,mouku jedině hladkou a van.cukr:-).

  • Dáša | 20. 12. 2007 14:21

    Anonyme, já jsem zkusila jednou z Perly nebo Stelly a těsto nebylo takové.Může to být tedy i moukou. Já si připravým i 3-4dny dopředu a poté se s těstem lépe pracuje!

  • Máří | 11. 12. 2007 22:09

    Máslo nebo tuk na pečení, ale ne 100% ztužený tuk.

  • Anonym | 11. 12. 2007 11:18

    mozem namiesto Hery pouzit obycajne maslo? Zijeme v Anglicku a Heru tu nedostat. Dakujem.

  • eva | 28. 11. 2007 09:17

    Hezký den,peču poprvé a tenhle vyzkouším.Určitě bude cukroví výborné.Díky

  • petr | 19. 12. 2006 22:08

    to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/

  • Hana Rožníčková | 19. 12. 2006 20:02

    Katko, je to jen orientační, každá trouba peče jinak - 150°C asi 10 - 15 min. Ono to ještě trochu dojde na plechu.Na linecké bych nedoporučovala polohrubou mouku.

  • Katka &#197;kesson | 19. 12. 2006 19:57

    Muzete mi nekdo poradit jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Ja mam elektrickou troubu a u nas pekla maminka. Ale maminka uz neni a musim se to naucit ja. Bydlim ve Svedsku a hnedtak nekoho se nemohu optat. Dekuji dopredu zda mi nekdo poradi! Katka

  • Dáša | 19. 12. 2006 17:09

    Jsem ráda,že Vám taky tak chutná!

  • petr | 19. 12. 2006 14:35

    to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/

  • Eva Bukáčková | 4. 12. 2006 14:39

    s pečením teprve začínám, ale určitě recept vytkouším. Už se těším!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Těsta Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Karamelový krém

Karamelový krém

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Linecké košíčky s jahodami
Linecké košíčky s jahodami
Linecké slepovánky
Linecké slepovánky
Linecké sušenky
Linecké sušenky
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto klasické
Linecké těsto klasické
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact