RADA: Jak skladovat vejce?
RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
HERU né proboha :-(. Hera zanechává pachut v ústěch, těsto má jinou konzistenci a chutově, je to úplně někde jinde. Pokud je problém cena, pak samozřejmě ano, ale pokud je možno, jak pečené i nepečené, jedině z másla. A kdo nepozná rozdíl, necht jí podrážky a to mu bude stačit. Stejně nepozná rozdíl mezi podrážkou s pískem nebo projitou bahnem...
:-D ty vado 480C :-D borec :-D
ono hodně záleží i na mouce, mně se povedlo...
Tak jsem dnes také pekla..a nevím, kde se stala chyba :-( Těsto se dalo krásně vypracovat, nelepilo se, nádherně se s ním zacházelo, měla jsem radost :-) Letos peču poprvé sama, a hned takové zklamání po vyndání těsta z lednice! Dodržela jsem přesně poměr surovin, nechala těsto odležet v lednici.. Při pokusech o vyválení se těsto láme, drolí, nedrží pohromadě..zkouším válet přes folii, ani to nepomáhá..je to teda vážně o nervy, to vám povím..už se tady s tím patlám tři hodiny, až mi musel přijít pomoct i můj chlap (a to tuto činnost vůbec nemá rád)..příští rok zkusím jiný recept. Škoda ztraceného času :'(
muzu tam dat i rum?
pouzila jsem nesolené máslo na pecení v USA
ale to asi bylo Farenheita, ne? 180°C je 356 °F
na 480 st. jo a to ste dal do vysokych peci ne :-) :-D :-D :-D
Peče se to na 180C :-) :-P
Zrovna jsem dopekla, vůbec se netrhalo, krásně šlo dělat a báječně upečeno :-). Dělala jsem z Hery, jak je tady psáno. Super, doporučuji :-)!
na kolik stupňů to pečete ??? :-\
coze ? na 480C :) :-D
480 stupnu :-D to je logicky trosku moc ne? :-D
Pekl jsem to na 480 st. C, protoze jsem se nedocetl na kolik stupnu to mam pict. Spalilo se mi to na uhel. :-\
Hanko, díky za dokonalou odpověď pro vánoční začátečníky :-\ nejen Katce, ale i mně jsi pomohla.
Omlouvám se že píšu už třetí komentář, ale některé komenty jsou spíše zbytečné. Za prvé, pokud je v receptu jedno vejce, znamená to že se nejedná o pouhý žloutek. A je snad logické že se stuhlou herou /máslem nelze formovat těsto, tudíž se musí nechat změknout- ne rozehřát!!!
jo a hery jsem dala jen o deset deka méně a těsto nelepí neroztýká se, takže to bude spíše rukama. :-P
Těsto je super (syrové já nejraději ;-) ) i když ještě nemam upečeno. Jen jsem si naběhla, když jsem se z lenosi rozhodla dělat dvě dávky najednou :-D Nakonec jsem se s tím poprala a zítra budu péct. Díky za recept ;-)
výborný recept.Skvěle se s ním pracuje.Na tohle množství jsem dávala jen 250g másla a stačilo .
Bohužel jsem zkoušela tu variantu s polohrubou a nejde z toho nic, trhá se a lepí ....
Prosím Vás, pečete na pečicím papíře nebo vymazáváte plech??? ;-)
A navic jeste je to lepkave a mokre .....te heryje ta moc
Neni toho trochu moc a ta hera ma bit roztopena nebo ne stejne tak ma bit jen zloutek nebo cele vše..? :-X
Recept je vyborny cukrovi se opravdu povedlo , puvodne jsem pouzivala jiny recept a ve vysledku je opravdu rozdil
Co jste pouzil misto hery? Take to jdu zkouset tady v USA ;)
Vyborne cukrovi - vcera dopeceno, dnes slepeno = doporucuji k tomu orechovy krem :) a zitra zdobeni :)
S těstem se dobře pracovalo a cukroví se myslím povedlo :-) Uvidíme, až se rozleží.
Fuj fuj fuj :-X jste MAGOŘI
Báro místo másla je Hera :-)
Nějak jsme nepochopila v tom receptu-máslo v surovinách psané neni,děkuju za radu Bára
Prosím na kolik se peče? :-) 8-)
Zkusil jsem dva jine recepty na linecke z teto stranky pouzit v USA a mel jsem problemy, jen tenhle fungoval bezvadne!
Poradíte někdo, co ne/dělat, aby se mi na na lineckém při pečení nedělaly bubliny? :-$
múže být i pomarančová kúra???? a v plynove trúbe jak se peče????1. krat budu píct ;-)
nejlepší těsto je dát polovinu hery nebo másla a polovinu sádla,2polévkové lžíce škrobové moučky a ždné vejce, je to fak super a nemá to chybu lepší neochutnáte věřte mi <:-)
4020777974044 zko deko udsei blanka :-* :-* :-*
Mňam! Nemohla jsem pořád najít ten správný recept, ale tohle je ON! Díky Vám i Vaší prababičce :-)
...peču také v plynové,na nejvyšší mřížce,na nejnižší stupeň(zvolna) a dorůžova ;-) .Cukroví se peče na nižší teplotu než buchty....,tak ať se daří :-)) ...
mám dotaz - mám plynovou troubu bez stupnice teploty, jak poznám že je teplota akorát? Peču letos poprvé... :-!
Jedno z nejzdařilejších lineckých těst :-)na těchto stránkách.Nedávám celé vejce,ale 2 žloutky,mouku jedině hladkou a van.cukr:-).
Anonyme, já jsem zkusila jednou z Perly nebo Stelly a těsto nebylo takové.Může to být tedy i moukou. Já si připravým i 3-4dny dopředu a poté se s těstem lépe pracuje!
Máslo nebo tuk na pečení, ale ne 100% ztužený tuk.
mozem namiesto Hery pouzit obycajne maslo? Zijeme v Anglicku a Heru tu nedostat. Dakujem.
Hezký den,peču poprvé a tenhle vyzkouším.Určitě bude cukroví výborné.Díky
to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/
Katko, je to jen orientační, každá trouba peče jinak - 150°C asi 10 - 15 min. Ono to ještě trochu dojde na plechu.Na linecké bych nedoporučovala polohrubou mouku.
Muzete mi nekdo poradit jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Ja mam elektrickou troubu a u nas pekla maminka. Ale maminka uz neni a musim se to naucit ja. Bydlim ve Svedsku a hnedtak nekoho se nemohu optat. Dekuji dopredu zda mi nekdo poradi! Katka
Jsem ráda,že Vám taky tak chutná!
to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/
s pečením teprve začínám, ale určitě recept vytkouším. Už se těším!!