• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto
Napište svůj komentář k receptu

Linecké těsto

autor: Dáda
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 85
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
Linecké těsto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 500
      g hladká mouka (Polohrubá)
    • 1
      ks vejce
    • 170
      g moučkový cukr
    • 330
      g hera
    • citronová kůra (Nemusí být)
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál vysypu hladkou mouku, přidám cukr a rychle vmíchám vejce, aby nesteklo z mouky, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracuji těsto, až se nelepí na vál, zabalím do folie a nechám třeba půl dne v lednici odpočinout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Před přípravou vyndám z lednice a na pomoučněném vále rozválím, vykrajuji různé tvary a v předehřáté troubě peču do malinko zrůžovění - rádo se pak připálí. Studené pak promazávám rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i Vám chutná!

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal1609 | 14. 12. 2017 21:31

    HERU né proboha :-(. Hera zanechává pachut v ústěch, těsto má jinou konzistenci a chutově, je to úplně někde jinde. Pokud je problém cena, pak samozřejmě ano, ale pokud je možno, jak pečené i nepečené, jedině z másla. A kdo nepozná rozdíl, necht jí podrážky a to mu bude stačit. Stejně nepozná rozdíl mezi podrážkou s pískem nebo projitou bahnem...

  • Mariana | 13. 12. 2016 15:33

    :-D ty vado 480C :-D borec :-D

  • jol | 26. 3. 2016 17:10

    ono hodně záleží i na mouce, mně se povedlo...

  • Doremilá | 18. 12. 2015 23:56

    Tak jsem dnes také pekla..a nevím, kde se stala chyba :-( Těsto se dalo krásně vypracovat, nelepilo se, nádherně se s ním zacházelo, měla jsem radost :-) Letos peču poprvé sama, a hned takové zklamání po vyndání těsta z lednice! Dodržela jsem přesně poměr surovin, nechala těsto odležet v lednici.. Při pokusech o vyválení se těsto láme, drolí, nedrží pohromadě..zkouším válet přes folii, ani to nepomáhá..je to teda vážně o nervy, to vám povím..už se tady s tím patlám tři hodiny, až mi musel přijít pomoct i můj chlap (a to tuto činnost vůbec nemá rád)..příští rok zkusím jiný recept. Škoda ztraceného času :'(

  • roman | 15. 12. 2015 22:43

    muzu tam dat i rum?

  • Helena | 12. 12. 2015 18:57

    pouzila jsem nesolené máslo na pecení v USA

  • Helena | 12. 12. 2015 18:49

    ale to asi bylo Farenheita, ne? 180°C je 356 °F

  • xxx | 15. 12. 2014 10:35

    na 480 st. jo a to ste dal do vysokych peci ne :-) :-D :-D :-D

  • Martina | 9. 12. 2014 08:41

    Peče se to na 180C :-) :-P

  • Eva | 8. 12. 2014 20:41

    Zrovna jsem dopekla, vůbec se netrhalo, krásně šlo dělat a báječně upečeno :-). Dělala jsem z Hery, jak je tady psáno. Super, doporučuji :-)!

  • Adéla | 30. 11. 2014 17:59

    na kolik stupňů to pečete ??? :-\

  • petr | 29. 11. 2014 17:55

    coze ? na 480C :) :-D

  • Kristýna | 25. 9. 2014 09:45

    480 stupnu :-D to je logicky trosku moc ne? :-D

  • Bugs Bunny | 30. 7. 2014 12:07

    Pekl jsem to na 480 st. C, protoze jsem se nedocetl na kolik stupnu to mam pict. Spalilo se mi to na uhel. :-\

  • Alena | 16. 12. 2013 00:21

    Hanko, díky za dokonalou odpověď pro vánoční začátečníky :-\ nejen Katce, ale i mně jsi pomohla.

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:26

    Omlouvám se že píšu už třetí komentář, ale některé komenty jsou spíše zbytečné. Za prvé, pokud je v receptu jedno vejce, znamená to že se nejedná o pouhý žloutek. A je snad logické že se stuhlou herou /máslem nelze formovat těsto, tudíž se musí nechat změknout- ne rozehřát!!!

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:22

    jo a hery jsem dala jen o deset deka méně a těsto nelepí neroztýká se, takže to bude spíše rukama. :-P

  • Dominika | 12. 12. 2013 13:21

    Těsto je super (syrové já nejraději ;-) ) i když ještě nemam upečeno. Jen jsem si naběhla, když jsem se z lenosi rozhodla dělat dvě dávky najednou :-D Nakonec jsem se s tím poprala a zítra budu péct. Díky za recept ;-)

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2013 21:28

    výborný recept.Skvěle se s ním pracuje.Na tohle množství jsem dávala jen 250g másla a stačilo .

  • Katulinka | 8. 12. 2013 09:55

    Bohužel jsem zkoušela tu variantu s polohrubou a nejde z toho nic, trhá se a lepí ....

  • certikviti | 11. 11. 2013 19:17

    Prosím Vás, pečete na pečicím papíře nebo vymazáváte plech??? ;-)

  • blablos | 26. 3. 2013 16:34

    A navic jeste je to lepkave a mokre .....te heryje ta moc

  • blablous | 26. 3. 2013 16:21

    Neni toho trochu moc a ta hera ma bit roztopena nebo ne stejne tak ma bit jen zloutek nebo cele vše..? :-X

  • Sonia | 16. 12. 2012 14:47

    Recept je vyborny cukrovi se opravdu povedlo , puvodne jsem pouzivala jiny recept a ve vysledku je opravdu rozdil

  • Terez | 14. 12. 2012 01:58

    Co jste pouzil misto hery? Take to jdu zkouset tady v USA ;)

  • jajuska | 12. 12. 2012 20:48

    Vyborne cukrovi - vcera dopeceno, dnes slepeno = doporucuji k tomu orechovy krem :) a zitra zdobeni :)

  • nerusa | 6. 12. 2012 15:08

    S těstem se dobře pracovalo a cukroví se myslím povedlo :-) Uvidíme, až se rozleží.

  • Šantal | 1. 12. 2012 19:28

    Fuj fuj fuj :-X jste MAGOŘI

  • Jirka | 1. 12. 2012 07:35

    Báro místo másla je Hera :-)

  • Barunka | 30. 11. 2012 14:44

    Nějak jsme nepochopila v tom receptu-máslo v surovinách psané neni,děkuju za radu Bára

  • Bu.blan | 27. 11. 2012 15:07

    Výborné,jednoduché a dobře se válí.

  • Ledoveček | 17. 10. 2012 18:47

    Prosím na kolik se peče? :-) 8-)

  • iris28 | 28. 12. 2011 12:13

    Pekla jsem poprvé a teda musim dat velkou pochvalu,vyborny recept :-)

  • stavča07 | 23. 12. 2011 13:34

    fakt moc dobré!!

  • mirekt | 14. 12. 2011 18:04

    Zkusil jsem dva jine recepty na linecke z teto stranky pouzit v USA a mel jsem problemy, jen tenhle fungoval bezvadne!

  • Jana | 14. 12. 2011 16:41

    Poradíte někdo, co ne/dělat, aby se mi na na lineckém při pečení nedělaly bubliny? :-$

  • iva | 13. 12. 2011 13:50

    múže být i pomarančová kúra???? a v plynove trúbe jak se peče????1. krat budu píct ;-)

  • karolina | 23. 11. 2011 17:09

    nejlepší těsto je dát polovinu hery nebo másla a polovinu sádla,2polévkové lžíce škrobové moučky a ždné vejce, je to fak super a nemá to chybu lepší neochutnáte věřte mi <:-)

  • zroka vítkova | 17. 11. 2011 10:16

    4020777974044 zko deko udsei blanka :-* :-* :-*

  • Kamyla
    Kamyla | 23. 12. 2010 06:14

    Mňam! Nemohla jsem pořád najít ten správný recept, ale tohle je ON! Díky Vám i Vaší prababičce :-)

  • recepty73
    recepty73 | 12. 12. 2010 17:32

    ...peču také v plynové,na nejvyšší mřížce,na nejnižší stupeň(zvolna) a dorůžova ;-) .Cukroví se peče na nižší teplotu než buchty....,tak ať se daří :-)) ...

  • momik
    momik | 12. 12. 2010 17:17

    mám dotaz - mám plynovou troubu bez stupnice teploty, jak poznám že je teplota akorát? Peču letos poprvé... :-!

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:25

    Jedno z nejzdařilejších lineckých těst :-)na těchto stránkách.Nedávám celé vejce,ale 2 žloutky,mouku jedině hladkou a van.cukr:-).

  • Dáša | 20. 12. 2007 14:21

    Anonyme, já jsem zkusila jednou z Perly nebo Stelly a těsto nebylo takové.Může to být tedy i moukou. Já si připravým i 3-4dny dopředu a poté se s těstem lépe pracuje!

  • Máří | 11. 12. 2007 22:09

    Máslo nebo tuk na pečení, ale ne 100% ztužený tuk.

  • Anonym | 11. 12. 2007 11:18

    mozem namiesto Hery pouzit obycajne maslo? Zijeme v Anglicku a Heru tu nedostat. Dakujem.

  • eva | 28. 11. 2007 09:17

    Hezký den,peču poprvé a tenhle vyzkouším.Určitě bude cukroví výborné.Díky

  • petr | 19. 12. 2006 22:08

    to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/

  • Hana Rožníčková | 19. 12. 2006 20:02

    Katko, je to jen orientační, každá trouba peče jinak - 150°C asi 10 - 15 min. Ono to ještě trochu dojde na plechu.Na linecké bych nedoporučovala polohrubou mouku.

  • Katka &#197;kesson | 19. 12. 2006 19:57

    Muzete mi nekdo poradit jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Ja mam elektrickou troubu a u nas pekla maminka. Ale maminka uz neni a musim se to naucit ja. Bydlim ve Svedsku a hnedtak nekoho se nemohu optat. Dekuji dopredu zda mi nekdo poradi! Katka

  • Dáša | 19. 12. 2006 17:09

    Jsem ráda,že Vám taky tak chutná!

  • petr | 19. 12. 2006 14:35

    to je to pravé vánoční .A pokud je ta marmeláda správně nakyslá tak to u nás vydrží tak 10 dní/ pečeme to asi z 1,5kg mouky/

  • Eva Bukáčková | 4. 12. 2006 14:39

    s pečením teprve začínám, ale určitě recept vytkouším. Už se těším!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Těsta Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hera Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Metrový koláč

Metrový koláč

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

82
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
77
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
57
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Linecké košíčky s jahodami
Linecké košíčky s jahodami
Linecké slepovánky
Linecké slepovánky
Linecké sušenky
Linecké sušenky
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - makrobiotické
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto klasické
Linecké těsto klasické
  • Recepty.cz
  • Linecké těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact