• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
Napište svůj komentář k receptu

Linecké se solamylem

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké se solamylem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 280
      g tuk
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
2
Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
3
Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
4
Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
5
Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
6
Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké koláčky

Linecké koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:14

    ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

  • Klára K. | 6. 12. 2010 20:25

    Pri tomto recepte, je 5 rovnakých komentárov, mali by ste ich vymazať

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:17

    Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:44

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:42

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:34

    Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:35

    Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:57

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:55

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina

  • Šárka Golíková | 30. 11. 2007 19:44

    Anna Č.A kolik solamylu u toho Tvého těsta?Je jedno jestli je to škrob. moučka bramborová nebo kukuřičná?

  • Jarka z Bratislavy | 30. 11. 2007 18:44

    Na TV Prima pred niekoľkými rokmi predvádzala manželka rakúskeho veľvyslanca vianočné pečivo a uviedla Išelké tortičky také, ako ich mal rád cisár Franz Jozef, pre ktorého ich v kúpeľoch Baden-Ischel piekli (odtiaľ názov išelské). Odvtedy ich robím a každému chutia. Recept: 500 g hladkej múky, 500 g tuku a 250 g práškového cukru (bez vajcia). Spracované cesto nechať odležať v chladne. Vyvaľkať a vykrajovať tortičky (7 - 8 cm priemer) Upiecť, zlepovať marhuľovým džemom. Povrch poliať čokoládovou polevou a ozdobiť madľou. Rakúska dáma vtedy zdôraznila veľkosť tortičiek a džem marhuľový.

  • Di | 30. 11. 2007 05:54

    Moje maminka přesně z tohoto těsta dělala Išlské vánoční dortíčky s ořechovou nádivkou a čokoládovou polevou. Recept jsem vložila již dříve.

  • Marie | 29. 11. 2007 17:50

    Tak to je pravda, podle receptu z Lince peču spoustu let a je hned měkké a výborné. Lepší recept neznám.

  • Anna Č. | 29. 11. 2007 16:21

    Pokud si upečete linecké podle receptu z Lince,bude měkké na druhý den.Poměr základních surovin musí být v poměru 3:2:1,tedy hl.mouka 210g,máslo 140g,cukr moučka 70g a ještě 2žloutky a nastrouhaná citr.kůra.Z těsta peču mnoho let a ještě nikdy nezklamalo.

  • Miroslava Severová | 29. 11. 2007 11:55

    To znamená, že můžete ihned ochutnávat - není po upečení tvrdé jako jiné linecké. Ale normálně uložím i s ostatním cukrovím do krabic a konzumujeme přes celé vánoce. Peču vždy tu sobotu,týden před Štědrým dnem.

  • Stella | 29. 11. 2007 11:47

    ..."se může jíst"... podľa mňa to znamená, že sa môže začať konzumovať hneď, ale keď budete okrikovať Vašich doma, tak Vám vydrží ...

  • Květa - | 29. 11. 2007 11:01

    Ráda bych to zkusila místo klasického lineckého, jenom se chci zeptat: nemusí se nechat odležet, znamená to, že je to k okamžité spotřebě? Nebo se může nechat uležet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

147
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
83
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
69
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
43
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
37
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact