• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
Napište svůj komentář k receptu

Linecké se solamylem

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké se solamylem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 280
      g tuk
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
2
Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
3
Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
4
Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
5
Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
6
Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké koláčky

Linecké koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:14

    ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

  • Klára K. | 6. 12. 2010 20:25

    Pri tomto recepte, je 5 rovnakých komentárov, mali by ste ich vymazať

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:17

    Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:44

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:42

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:34

    Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:35

    Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:57

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:55

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina

  • Šárka Golíková | 30. 11. 2007 19:44

    Anna Č.A kolik solamylu u toho Tvého těsta?Je jedno jestli je to škrob. moučka bramborová nebo kukuřičná?

  • Jarka z Bratislavy | 30. 11. 2007 18:44

    Na TV Prima pred niekoľkými rokmi predvádzala manželka rakúskeho veľvyslanca vianočné pečivo a uviedla Išelké tortičky také, ako ich mal rád cisár Franz Jozef, pre ktorého ich v kúpeľoch Baden-Ischel piekli (odtiaľ názov išelské). Odvtedy ich robím a každému chutia. Recept: 500 g hladkej múky, 500 g tuku a 250 g práškového cukru (bez vajcia). Spracované cesto nechať odležať v chladne. Vyvaľkať a vykrajovať tortičky (7 - 8 cm priemer) Upiecť, zlepovať marhuľovým džemom. Povrch poliať čokoládovou polevou a ozdobiť madľou. Rakúska dáma vtedy zdôraznila veľkosť tortičiek a džem marhuľový.

  • Di | 30. 11. 2007 05:54

    Moje maminka přesně z tohoto těsta dělala Išlské vánoční dortíčky s ořechovou nádivkou a čokoládovou polevou. Recept jsem vložila již dříve.

  • Marie | 29. 11. 2007 17:50

    Tak to je pravda, podle receptu z Lince peču spoustu let a je hned měkké a výborné. Lepší recept neznám.

  • Anna Č. | 29. 11. 2007 16:21

    Pokud si upečete linecké podle receptu z Lince,bude měkké na druhý den.Poměr základních surovin musí být v poměru 3:2:1,tedy hl.mouka 210g,máslo 140g,cukr moučka 70g a ještě 2žloutky a nastrouhaná citr.kůra.Z těsta peču mnoho let a ještě nikdy nezklamalo.

  • Miroslava Severová | 29. 11. 2007 11:55

    To znamená, že můžete ihned ochutnávat - není po upečení tvrdé jako jiné linecké. Ale normálně uložím i s ostatním cukrovím do krabic a konzumujeme přes celé vánoce. Peču vždy tu sobotu,týden před Štědrým dnem.

  • Stella | 29. 11. 2007 11:47

    ..."se může jíst"... podľa mňa to znamená, že sa môže začať konzumovať hneď, ale keď budete okrikovať Vašich doma, tak Vám vydrží ...

  • Květa - | 29. 11. 2007 11:01

    Ráda bych to zkusila místo klasického lineckého, jenom se chci zeptat: nemusí se nechat odležet, znamená to, že je to k okamžité spotřebě? Nebo se může nechat uležet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

219
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
124
Máslové řízky
Máslové řízky
56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
44
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact