• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Linecké košíčky
Napište svůj komentář k receptu

Linecké košíčky

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 86
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké košíčky
Linecké košíčky
Linecké košíčky
Linecké košíčky
Linecké košíčky
Linecké košíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
  • Těsto
    • 210
      g máslo
    • 310
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • citronová kůra
  • Náplň 1
    • máslo trochu
    • ořechy mleté, nebo piškoty
    • 1
      ks salko mléko
  • Náplň 2
    • 120
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 120
      g dětské piškoty
  • Náplň 3
    • 80
      g máslo
    • 120
      g dětské piškoty
    • 4
      lžíce černá káva silná
    • 120
      g cukr
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • čokoláda na vaření
    • zavařenina pikantní
    • ztužený tuk trochu
    • bonbony želé (měkké)
  • Náplň 4
    • 1
      lžíce kakao jako náplň 3, kakao místo kávy, rozpuštěné v troše horké vody

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů poměrně dotenka. Upečemě v mírné troubě do světle růžova. Uložíme do chladna a pár dní před Vánocemi plníme některou z náplní.

RADA: 6 druhů cukroví z listového těsta.

2
I.: uvařené Salko necháme vychladit, pak načneme a vymícháme s ořechy nebo rozdrcenými piškoty a máslem.
3
II.-IV.: piškoty umeleme, nebo nahrubo rozdrtíme válečkem. Suroviny smícháme.
4
Na dno košíčku dáme půl lžičky pikantní zavařeniny (dávám višňovou nebo rybízovou) a na to navršíme větší kopec náplně. Upravíme do oblého tvaru a mašlovačkou potřeme polevou rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec přilepíme kousek želé.
5
Z tohoto množství vznikne přibližně 40-50 košíčků. Náplň dělám prakticky od oka, vždy piškoty rozdrtím na hrubší drobty, smíchám se změklým máslem, žloutkem, cukrem a rumem event. s některou z příchutí.
6
Košíčky plním vždy nakonec - po upečení všech druhů cukroví a zužitkuju do náplně zbytky krémů a cukru od obalování.

RADA: Tipy na domácí zavařování

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 10. 2. 2017 17:02

    Recept jsem zkusila, ale těsto se při pečení stáhlo, sklouzlo, ke dnu formiček, byť bylo vymačkané až po jejich okraj. Takže mi vyšly takové velmi mělké a přitom silnostěnné košíčky. K plnění to moc není. Nevíte, čím to mohlo být? Jinak vše šlo ok. Těsto jsem chystala téměř den předem a bylo do poslední chvíle v lednici. Pekla jsem na 170 °C, cca 15 minut. Je to tak v pořádku?

  • ludmilka | 8. 12. 2015 10:29

    Dasa Dasa musite kosicky pred upecenim propichat vidlickou jinak budou vypoukle :)

  • KatieJancz
    KatieJancz | 28. 11. 2014 10:12

    Každý rok děláme na Vánoce :) Jsou dobrý :)

  • Dasa Dasa | 9. 3. 2013 20:30

    Košíčky - korpusky z lineckého těsta si připravuji klidně i 1 měsíc dopředu a po vychladnutí je uložím buďto do krabičky a sáčku nebo do alespoň do dvojitého sáčku a uložím do mrazáku. Dvojitý sáček proto aby nenatáhly pach.. :-)

  • Dasa Dasa | 9. 3. 2013 20:23

    Nevím si rady s pečením košíčků z líneckého ttěsta. Některé jsou krásně vytvarované, ale taky se mi stává, že jsou zvenčí vypouknuté a nedrží tvar - může mi někdo poradit, co dělám špatně? Moc děkuji...

  • petra | 18. 12. 2012 16:53

    Nevíte kolik dní košíčky vydrží?

  • lenkalvb
    lenkalvb | 18. 12. 2012 12:07

    neměla jsem košíčky,tak jsem je udělala do formiček ořechů-bylo jich fakt hodně,tak jsem udělala 3 náplně,musím říct že jsou všechny výborný-kávová,ze salka i z karamelového salka.. Fakt doporučuji a dávám za 1 :-)

  • helena | 16. 12. 2012 07:45

    Já plním košíčky rozmixovaným meruňkovým kompotem ,který zahušťuji nastrouhanými piškoty.Přeliji košíčky polevou a navrch dám půlku vlašského jádra..... :-) Jsou boží... :-)

  • klara | 10. 12. 2011 14:11

    hmmm tohle je tak dobry :-)

  • katka Laila | 27. 11. 2011 11:43

    musím říct že těsto je opravdu super, vůbec se nelepilo a šlo snadno vyklopit :-) možná tomu pomohlo i to že než jsem ho začala dávat do forem trochu jsem ho namočila v hladké mouce,, takže děkuju za radu :-)) a taky super typ na další náplň stačí vlašské ořechy moučkový cukr máslo a trochu rumu vše rozmixovat a náplň je na světě :-)

  • recepty73
    recepty73 | 12. 1. 2011 08:16

    Na světlé pečené košíčky používám pouze linecké těsto-osvědčilo se nejvíc.Když dělám s kokosovou náplní,používám těsto na kokosové pracničky ;-) .

  • venyss venyss | 10. 12. 2009 17:23

    Musím říct, že se s těstem bombasticky pracovalo :-) chtěla jsem dělat jiné karamelové a s kávovým krémem, ale když jsem našla tento recept,tak udělám 2v1! Dávám 1.

  • Alenka Aová | 8. 12. 2007 18:03

    Aby se košíčky příliš nenafoukly, je vhodné před pečením do košíčku vložit pár zrnek sušené čočky, ta těsto zatíží a poté má košíček pořád tvar košíčku, to mám opravdu vyzkoušené.

  • Olga Klásková | 27. 11. 2007 11:30

    tak jsem je dnes upekla.Jsou super.Krásně se vyklopí z formičky.Nemá to chybu.

  • Pavlína Votkeová | 11. 12. 2006 21:59

    Linecké těsto je výborné. Kombinace super.

  • Margita | 5. 4. 2006 13:50

    Hodnotím 1*. Veľmi dobré, výborne idú z formičiek. Plnku som robila III. tiež výborná. Do košíčka som dala višňu namočenú v rume, potom plnku a nakoniec som len namočila v kokosovej múčke. Vypadá dobre, môžem doporučiť.

  • Marie Svobodová | 7. 10. 2005 09:03

    Paní Tichá až něco vyzkoušíte dejte vědět. Já na tuto stránku chodím celkem krátce, ale všimla jsem si, že patříte mezi aktivní a šikovné kuchařky.Díky Majka.

  • Jana Tichá | 6. 10. 2005 14:38

    Se sněhem a rybízem musí být vynikající! Možná by bylo dobré také je plnit krémem, který je zde uveden u receptu Piškotový dort s ovocem. Při použití šťávy z jahodového kompotu by byly určitě pikantní. Třeba by se pak na dno dal položit piškot namočený ve šťávě s rumem. Ale to bych musela vyzkoušet.

  • Marie Svobodová | 6. 10. 2005 10:08

    Něco podobného dělávala moje maminka, na vánoce plnila punčovou nádivkou a polévala čokoládou jak je zde a v létě, když bylo plno rybízu plnila sněhem ušlehaným v páře a sypala rybízem. Kombinace sladkého sněhu a kys. rybízu byla vynikajíci. Jsem ráda, že mně paní Tichá tento recept připomněla. Určitě vyzkouším a zařadím mezi oblíbenél

  • Jana Tichá | 6. 10. 2005 09:50

    Pro odpůrce syrových žloutků: v tomto případě nebazíruju na použití syrových žloutků - většinou je tam nedávám, více méně z pohodlnosti, jak jsem napsala, zužitkovávám tam "co dům dá" a v takovéto "hrubé" hmotě se klidně vajíčka vynechat můžou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bonbony Černá káva Citronová kůra Čokoláda na vaření Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Salko Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
83
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
63
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
44
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Linecké cukroví ze špaldové mouky
Linecké cukroví ze špaldové mouky
Linecké koláčky
Linecké koláčky
Linecké koláčky
Linecké koláčky
Linecké košíčky s jahodami
Linecké košíčky s jahodami
Linecké slepovánky
Linecké slepovánky
Linecké sušenky
Linecké sušenky
  • Recepty.cz
  • Linecké košíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact