Na vál prosijeme mouku, do které uděláme důlek. Do něho dáme změklé máslo, žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Rozválíme je na 1/2 cm silný plát. Pomocí tvořítka vykrajujeme kolečka (v polovině koleček i středy). V mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Vychladlé slepíme marmeládou.
Sice tu zdobičku nemám ale v obchodech kde jsou domácí potřeby jsem to viděla .. Stojí to kolem 140 korun ... A je to taková rychlejší zdobička .. Dostanete k tomu různé nástavce ale dá si koupit i bez nich .. Myslím že s těmi nástavci je to skoro za 200 ,- .. ClaireCookie
Bella
|21. 12. 2010 15:44
Dobrý den, vypadá to velice lákavě. Jen jsem se chtěla zeptat, copak to používáte za zdobičku? Děkuji za odpověď. Bella
...záleží na troubě ;-) .Pečeme zvolna,v předehřáté troubě,dorůžova ;-) :-)
Nicol
|26. 2. 2008 18:52
Chtěla jsem překvapit manžílka. A povedlo se. Rodina je zbodla dříve, než se k nim dopracoval. Jsou výborné...
Anonym
|15. 12. 2006 16:20
chtela bych mit dotaz - jak dlouho se to cca peče?diky
Mila Veselá
|19. 12. 2005 22:47
Odležení těsta je důležité, ale pokud není při zpracování chladné, tak se s ním pracuje vždycky špatně. Zkuste těsto rozválet mezi foliemi (igelitové sáčky) a před vykrajováním dát do chladna (já to dávám na podložce ven, když mrzne nebo na chvilku do mrazáku). Pak se těsto vykrajuje bez problémů. Používám tento postup u všech těst, kde je hodně tuku.
Marti Vetcha
|19. 12. 2005 19:08
Koláčky jsou chuťově moc dobré, jenom nevím jestli se to těsto po zpracování nemělo nechat odležet, protože se s tím docela špatně pracovalo, hodně se trhalo. Nakonec jsem to zvládla. Možná je to i surovinami tady v USA. Chci je použít na plněné kokosky, tak uvidíme jak to dopadne. Jsou ale opravdu výborné.