Aby bylo linecké těsto opravdu křehké, je potřeba připravit je velmi rychle, ze studeného másla a nikde se nezdržovat: těsto stačí opravdu spojit dohladka a jakmile drží, zabalit jej do sáčku a nechat odpočinout. Jakékoli hnětení rukama navíc je na škodu – těsto by zbytečně povolilo
2
Smíchejte sypké ingredience, přidejte žloutky a dobře utřete. Nakonec zlehka vmíchejte prosátou mouku. těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
3
Troubu předehřejeme na 180 °C, plechy vyložíme pečicím papírem. Polovinu těsta rozválíme na plát a vykrájíme z ní plná kolečka, z druhé poloviny těsta vykrajujeme kolečka s otvorem.
Kolečka pečeme ve vyhřáté troubě 6-8 minut. Zvlášť pečeme plná a zvlášť s otvorem. Upečená kolečka necháme vychladnout a pak je spojíme rybízovou marmeládou.