g
umělé sladidlo
Sorbit nebo Clara (náhradní sladidlo na pečení pro diabetiky)
Postup přípravy receptu
1
Z uvedených surovin připravíme těsto a necháme ho odpočinout v chladu. Poté ho postupně vyválíme na pláty, ze kterých vykrajujeme tvary. Upečeme na suchém plechu nebo pečícím papíře. Spojujeme zavařeninou.
Přidáním sojové mouky snížíme množství sacharidů v těstě. Z tohoto lineckého těsta lze připravit také ořechové dortíčky nebo košíčky s ovocem (viz. recepty).
Prosím, je možné vynechat sojovou mouku a vyměnit jí za klasickou? Nebude to mít vliv na konzistenci těsta? Zapoměla jsem jí koupit :-( nesehnala jsem ani v receptu zmiňované sladidlo, mám Clio a na balení píší, že 75 gramů odpovídá 465 gramům cukru, je to v pořádku? Omlouvám se, pokud jsou otázky "nepatřičné", ale jsem začátečník ;-) děkuji za radu!
aaronka
|13. 12. 2013 14:05
Dobrý den chci se zeptat zda to jde dělat i se stevii místo te clary? Děkuji
Jitka
|6. 12. 2012 17:49
Dobrý den, prosím 29g těsta nebo hotového lineckého je za 1VJ? Mám malého diabetička,tak aby dobře bylo :-\ ...Děkuju moc
recept
|8. 11. 2012 19:47
Ne ne , 29g je 1VJ . Coš si myslím že se to vyplatí ;-)
Diabetik
|8. 11. 2012 19:46
Dobrý den , je možné že 15g je za 1VJ ? Jestli ste to pekla , já totiž nevím jestli se mi to vyplati tak díky za odpovědět .
miša
|26. 11. 2010 18:31
Určitě vyzkouším a pak dám vědět. Díky za recept ;-)
marci2 marci2
|13. 12. 2008 13:48
Moc děkuji za recept. Linecké má výbornou chuť. Jen jsem tam přidala 1,5 dkg Sorbitu. Maminka i manžel mají rádi sladké a s tím Sorbitem nemusí mít tak černé svědomí :) Dávám 1.
Di
|27. 11. 2007 14:32
Ano, jako každé linecké. Pokud ovšem děláte košíčky s pudinkovým krémem, těsto rychle zvlhne a je spíše na rychlou spotřebu.
peta
|27. 11. 2007 13:43
je potreba nechat cukrovi odlezet?
Di
|17. 12. 2006 20:45
To jsem ráda, že jsem Vám přišla vhod. Mně toto těsto ze všech dietních pokusů také vyhovuje nejvíce.
Jaroslava Oumarová
|17. 12. 2006 20:02
Di, bezvadné těsto, báječně se s ním pracuje...Do budoucna jasný favorit ;o) Dávám 1*
Di
|14. 12. 2005 06:33
Já používám fruktózu někdy taky a hlavně jí dávám do krému, popřípadě s ní cukroví popráším na povrchu. Takto lze například udělat dietní škeble - mušle. Náplň se osladí náhradním sladidlem nebo fruktózou a nahoře se jen trochu popráší nebo se nechají tak, jak se upekly. Zdravím
Sabrina
|13. 12. 2005 09:09
ja pouzivam na peceni fruchtozu ( ovocny cukr), to je i pro diabetiky, ano je s tim potiz pri peceni, nebot se rychle a snadno pripaluji, proto se musi ubrat trochu na dane teplote i na danem casu, a hlidat, misto sojove mouky pecu z celozrnne, chutna lepe, nakonec jsem sehnala ty papirove formy ale zkusim to upeci i podle vaseho tipu na ty kolecka, dam vedet jak to dopadlo, Sabrina
Di
|13. 12. 2005 06:50
To jsem ráda, že jste spokojená. S těsty, kde jsou náhražková sladidla jsou často potíže, drolí se, připalují apod. Tohle je opravdu fajn, kdysi jsem ho opsala z pytlíčku sójové mouky. Pekla jste bábovičky? Jak jste to nakonec udělala?
Sabrina
|12. 12. 2005 08:35
Di - tak toto je neco super, to je testo, ktere se nelepi a nedroli, ta citronova kura tomu dodala takovou zvlastni prichut, doporucuji, uz se tesim az je upecu jeste jednou a udelam z nich ty Vase Orechove dotricky. diky Sabrina