• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Linecké banánky
Napište svůj komentář k receptu

Linecké banánky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 121
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
Linecké banánky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 280
      g máslo
    • 420
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra
  • Dohotovení
    • čokoládová poleva (Kaštany)
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes masový strojek, nakrájíme na potřebnou délku (poslouží domino, nebo malé zápalky), dáme na pečící papír a v předehřáté troubě pečeme zvolna do zrůžovění.

RADA: Jedno těsto, 6 druhů cukroví

2
Poté mažeme marmeládou a stříkáme čokoládou (nebo namáčíme konce). Vyzkoušel jsem i s máslovým krémem - výborné!

RADA: Tipy na domácí zavařování

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké těsto

Linecké těsto

Linecké bábovičky

Linecké bábovičky

Linecké cukroví

Linecké cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikol11 | 14. 12. 2017 20:45

    Moc děkuji za skvělý recept, s těstem se výborně pracuje, banánky jsou velice chutné. Budeme dělat každé Vánoce!

  • waflik | 18. 12. 2016 20:46

    jsou skvělé, jen místo másla jsem dala Heru, ale máslo je určitě lepší :-)

  • waflik | 18. 12. 2016 20:45

    jsou skvělé, jen místo másla jsem dala Heru, ale máslo je určitě lepší :-)

  • PaD | 16. 12. 2016 20:17

    Pridavame take fotku. Jsou vyborny a z testa jsme delali i normalni vykrajovane cukrovi. Chutna nam nejvic ze vsech.

  • Monika | 13. 12. 2016 21:07

    Nejlepší banánky <3

  • Jiřina | 3. 12. 2016 11:32

    Kdysi dávno dělali sypkou směs na výrobu lineckého těsta a to nám velmi chutnalo. Už asi čtvrtým rokem jsem jí nikde v obchodě už nenašla a tak jsem si dělala těsta z různých receptů, ale toto je jednoznačně od teď můj favorit. Je výborné, krásně voní a je křehké tak jak má být. A musí se pracovat s vychladlým těstem, nesmí dlouho ležet v teple, protože je poctivě máslové. Děkuji za recept.

  • Eva | 27. 11. 2016 21:33

    Nejlepší linecké <3 V puse se jenom rozplývá <3

  • Tereza | 9. 11. 2016 16:22

    Dnes večer sponátnní překvápko pro manžela, který si banánky kupuje.... myslím, že je kupovat přestane a já budu péct. Křehoučké těsto, dala jsem domácí třešňovou marmošku a máčela v kaštanech, dokonalost, děkuju za recept.... :) :-*

  • Tereza | 27. 9. 2016 15:29

    Po několika vyzkoušených receptech na křehké linecké jsem konečně našla ten pravý. S rybízovým džemem tradiční a nejlepší <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Děkuji.

  • Iva Beranová | 14. 12. 2015 11:29

    Vynikající cukroví.Těsto jsem použila i na vykrajované linecké hvězdičky a kolečka.Děkuji

  • Saša | 22. 12. 2014 12:31

    Nejlepší banánkový recept co jsem vyzkoušela. Jsou výborné.

  • Eva | 14. 12. 2014 10:38

    Moc děkuji za recept, opravdu výborné a křehoučké banánky! :-)

  • Faustová | 9. 12. 2014 17:20

    Vynikající cukroví.

  • Klára Vojáčková | 6. 12. 2014 20:21

    Je to výborné křehounké cukroví a z těsta jsem dělala i slepovaná linecká kolečka a karty. Hezký vánoce (:*D)

  • K.K. | 5. 9. 2014 14:36

    Nejdriv se mi testo dost lepilo, protoze je na nej dost teplo, tak jsem odebirala z lednice jen po kousickach a slo to. Po upeceni je krasne krehounke a v puse se jen rozplyva a ta vune O:-) :-*

  • jmuell1 | 3. 1. 2014 10:43

    I když jsem je bohužel lehce připekla, byly dobré a na další už nebyl čas. :( Přístí Vánoce je budu lépe hlídat, takže u nás určitě své místo mít budou.

  • Simono | 21. 12. 2013 18:51

    já heru na pečení používám běžně, tak si myslim, žeurčitě

  • Simona | 21. 12. 2013 15:03

    Dobry den, chtěla bych se zeptat jestli bych mohla místo másla použít Heru. Děkuji za odpověě :-[

  • A.Š. | 13. 12. 2013 16:41

    Výborné cukroví. Křehké a voňavé.

  • kylian | 12. 12. 2013 11:01

    Myslíte ,že by jsem mohla přidat do těsta i banán? Myslím že by to krásně tym banánem i vonělo :-)

  • Katka | 5. 12. 2013 16:53

    Děkuji za informaci, udělal jste mi radost, že to můžu udělat při jednom. Vaše recepty jsou fajné ;-) Krásné vánoce! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2013 17:44

    ...těsto na vykrajování použít můžete, dělám to také tak ;-) ...při tvoření banánků ubírám na tvořítku jeden výřez, aby nebyly široké a pracuji z chladným těstem...

  • Katka | 3. 12. 2013 16:30

    Dobrý den, myslíte, že můžu toto těsto použít i na klasická linecká kolečka? Tyto banánky budu dělat určitě, ale že bych si z části těsta udělala pár koleček. Děkuji, Katka

  • ingrid | 17. 12. 2012 08:33

    Jsou moc :-) dobré.

  • Klára Nejedlá | 7. 12. 2012 14:19

    Jsou výborné! Křehké tak jako z naší pekárny a krásně voní.

  • Mika | 4. 12. 2012 20:31

    Tak dobré linecké jsem ještě neupekla. Super! děkuji za podělení se o recept. <:-)

  • Renata | 26. 11. 2012 10:45

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • AnonymII | 12. 11. 2012 19:50

    Bylo to vynikající. Takže dávám 1*.

  • Jitka | 19. 3. 2012 16:46

    Pekla jsem banánky kamarádce na svatbu. Ze stejného těsta jsem dělala i košíčky. Z chladným těstem se pracovalo dobře a měly úspěch.

  • Jelínková Marie | 14. 12. 2011 08:47

    Chutnaly mi hned po upečení a ozdobení, ale i tak jsem byla zvědavá jestli se ještě rozleží. Od soboty kdy jsem je dělala jsou ještě o třídu lepší a chutnat už radši nebudu, aby bylo co dát na tác.

  • Monika | 9. 12. 2011 17:11

    Vzpoměla jsem si, že sem musím ještě napsat !! Banánky jsou VYNIKAJÍCÍ!!! Teď jsem na ně šla, sice jsou tvrdší, ale to mě nevadí, snědla bych je už teď :-D ... do Vánoc budou super, jestli vydrží :-) .. Nejsem žádná velká kuchařka, ale tohle těsto si uchovám a už jiné banánky dělat nebudu !! Díky moc, jsou opravdu nejlepší co jsem kdy jedla!

  • Monika | 8. 12. 2011 12:43

    Těsto mi šlo krásně vypracovat, chuťově je výborné, zatím odpočívá v chladnu, budu tvořit strojkem až večer, myslím si, že se to povede, když už teď je těsto tak dobré ;-) . Budu mazat marmeládou a namáčet v čokoládě. Super recept, díky. ;-)

  • Jana | 1. 12. 2011 10:51

    Děkuji za dobrý recept. Banánky jsou výborné, křehoučké a ještě dnes ze stejného těsta budu dělat vykrajované hvězdičky.

  • Mefinka
    Mefinka | 16. 10. 2011 18:26

    Loni jsem vyzkoušela na Vánoce poprvé a moc nám chutnalo. A mazala jsem višňovou marmoškou, ta je u nás momentálně nejoblíbenější :-)

  • Zdena | 23. 6. 2011 20:31

    Použila jsem těsto na košíčky, které jsem plnila vanilkovým a čokoládovým krémem. Košíčky byly chuťově velmi dobré a recept si zakládám na vánoční pečení!

  • recepty73
    recepty73 | 15. 12. 2010 10:18

    Nejraději používám ,,krémovou náplň do doutníčků...,,-ta tu je v receptech.V lineckém nám ale nejvíc chutná máslový s vanilkou nebo kakaem(paličkové cukroví).Jestli máte rádi rum a ořechy,tak tím nic nezkazíš ;-) -to stačí jen přidat do máslového krému(máslo,moučka,van.cukr) a kávový je taky fajn(trošku silné kávy i s logrem) ;-) .Přeji super finále ;-) :-D !

  • Zuzka
    Zuzka | 15. 12. 2010 09:53

    Jirko, vyzkoušeno, jsou výborné, s těstem se krásně pracuje. Čokoládu už mám taky hotovou, část bych chtěla naplnit tím krémem, jaký máslový máš odzkoušený? S pudinkem nebo jen máslo, cukr a nějakou příchuť (rum, oříšky atd...)?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 10:40

    Ledové kaštany stačí na pár vteřin nechat v mikrovlnce,pak zamíchat.Přidat můžeš slabý!plátek 100% tuku.Jahodovou marmeládu u nás nemusíme :-( ,používám malinovou,rybízovou a meruňkovou ;-) .Tvořítko na banánky trošku šoupnu ke straně,aby nebyly banánky moc široké ;-) 8-) .

  • Zuzka
    Zuzka | 7. 12. 2010 09:35

    Moc hezký!!! Určitě zkusím ty tvoje. Marmeládu používáš jakou? Včera jsem slepovala čokoládové linecké, s kterým mi pomáhala 3letá vnučka a já blb koupila rybízovou od Schwartau. Je vynikající, ale celé kuličky rybízu, tak jsem si zanadávala. Mám domácí jahodovou, tak jestli se tam hodí. A ještě se zeptám tu polevu z ledových kaštanů jenom rozpustíš a nic nepřidáváš? Je krásně tmavá, já si dělám svoji čokoládu, ale letos chci zkusit nové recepty, tak se pořád blbě ptám, viď? :-)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 18:32

    Zuzko nevím,ty z vařených žloutků jsem ještě nedělal :-( .Tyhle máme nejraději,jsou jemné,podobné kupovaným banánkům ;-) :-) ,zkrátka linecké ;-) ... a mám už i nazdobeno :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 6. 12. 2010 11:35

    Tento týden se na ně chystám, jen mi Jirko řekni, je tu úplně stejný recept Cukrové banánky (strojkové) jen žloutky jsou 4 a uvařené. Je v tom nějaký rozdíl? :-\

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2010 20:14

    Jdu na to!Pak pošlu hezčí fotku ;-) 8-)

  • Pája S | 13. 12. 2009 15:55

    Banánky jsou dobroučké.Už krásně natahují vlhkost a jsou jemné a chutné.Jirko,díky!!:-)

  • recepty 73 | 7. 12. 2009 19:57

    To jsem rád,že se daří!Dobrých nápadů a receptů není nikdy dost!Jiří

  • zdenka supolova | 7. 12. 2009 18:04

    Tak mám upečené,mohu jen chválit.Kuličky zdržovaly,tak jsem vyválela placku,vykrájela kolečka,paličku "namočila" do mouky,otiskla 5x a šlo to jako po másle a všechny jsou stejné.Bezva nápad,díky, Jiří.

  • Jarka O. | 6. 12. 2009 19:23

    Jiří, včera jsem v Intersparu viděla paličku na maso, která měla na jednom konci krásnou hvězdičku, ta by byla super, škoda, že mám paličku skoro novou ;-)

  • jana vrbova | 4. 12. 2009 13:30

    Tak upečíno.Ze zbytku těsta co jsem ještě vyndala z mlýnku,jsem zkusila na plechu z kuliček vytvořit placičky.Akorát musíte před "bouchnutím"paličku poprášit moukou,jinak se to na paličku lepí.Chce to dělat menší kolečka,aby nebyly tak vysoké.Pak spojit marmeládou a pocákat polevou.Vypadají opravdu pěkně.

  • Pája S | 1. 12. 2009 19:10

    Jirko a ty že neumíš fotit? Vždyť bys mohl učit ty mne.;-)Koule? naprosto výborný i když pracný recept.Vložím odkaz, snad to pujde.http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQLQFPPMR&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 1. 12. 2009 18:26

    Jiří, mrkni do soukromých zpráv na diskuzi;-)

  • recepty 73 | 1. 12. 2009 17:09

    Není zač!Posílal jsem foto!!!...a jestli bude stát za prd,tak to bylo naposled!!!Jiří

  • jana vrbova | 1. 12. 2009 13:27

    Koukla jsem na suroviny u mých banánků-a je úplně stejný-tedy též můžu zaručit,že to jsou ty nejlepší banánky,které znám a jiné již nepeču.S tou paličkou-úžasný nápad!!!Děkuji...

  • Miroslava Severová | 1. 12. 2009 12:24

    Tak to bude ono, asi, ty linecké jako z obchodu jsou prý třené. Koukla jsem se na recept třené linecké a poměr surovin je skoro stejný, akorát se nejdříve tře máslo s cukrem a žloutkem a pak se přidá mouka. Těsto se stříká pytlíkem na plech.

  • recepty 73 | 1. 12. 2009 07:00

    Jsou výborné.Špatný recept bych nevkládal.Jaké koule?Dík Jiří

  • Pája S | 30. 11. 2009 19:19

    Jirko,ty nepřestaneš jo?:-))Ale dle poměru mouky a tuku to vypadá,že by se mohlo rozplývat na jazyku.Linecké je moje nej cukroví,krom koulí,které sem vložila už dříve Jarka.!:-)

  • recepty 73 | 30. 11. 2009 14:30

    Jarko,není zač!Mirko,to vážně netuším.Linecké nekupuji.Receptů jsem na linecké měl několik,tenhle ale vede!

  • Miroslava Severová | 30. 11. 2009 12:37

    Mají tyto banánky takovou chuť jako ty kupované ??Tak dobré se mi ještě z žádného receptu nepodařilo vyrobit.Jinak hodnotím nápad s paličkou !!

  • Jarka O. | 30. 11. 2009 10:10

    Jiří, díky za nápad s paličkou ;-)

  • recepty 73 | 30. 11. 2009 07:57

    ...zase ty odstavce...,pardon.Chtěl jsem ještě dodat,že jsem narazil na docela hezký nápad.Komu se nechce z lineckého těsta dělat všelijaké tvary...může udělat jen kuličky,které se pak na plechu rozmáčknou paličkou na maso-s citem!Vytvoří se kolečka,která jsou napovrchu hezky zdobená!Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Hladká mouka Marmeláda Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

89
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Linecká srdíčka s ořechy
Linecká srdíčka s ořechy
Linecká velikonoční vejce II.
Linecká velikonoční vejce II.
Linecké bábovičky
Linecké bábovičky
Linecké cukroví
Linecké cukroví
Linecké cukroví - krémové
Linecké cukroví - krémové
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
  • Recepty.cz
  • Linecké banánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact