• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
Napište svůj komentář k receptu

Linecká velikonoční vejce

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká velikonoční vejce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 310
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • Náplň
    • dětské piškoty
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • máslo
    • hnědý rum
    • džem
    • čokoláda na vaření
    • ztužený tuk
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak, aby ležely rovně. V mírné troubě upečeme. Vychladlé spojíme náplní tak, že nameleme piškoty, smícháme s přiměřeným množstvím cukru, vanilkovým cukrem, máslem a dochutíme rumem.
2
Dovnitř každého vajíčka vložíme kousek džemu. Hotové cukroví natřeme polevou a posypeme cukrovým barevným máčkem, nebo jinak dozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 27. 3. 2008 12:59

    Vajíčka byla moc dobrá, jen bych potřebovala na příště poradit nějaký trik na formování těsta. Zkoušela jsem to s pomoučněnou lžicí, ale dělalo se mi to dost špatně, moc mi to nešlo vyklopit. Po upečení byl povrch hrbolatý. Zdobila jsem bílou a hořkou čokoládou a cukrovými kuličkami a srdíčky. Uvítala bych nějakou radu, aby to šlo lépe tvarovat.

  • Jana | 19. 3. 2008 10:36

    Tak jsem v neděli tahle linecká vejce spáchala a výsledek je fakt dobrý! Jsou moc dobrá a krásně vypadají - nepolévala jsem je čokoládou celá, ale jen tu horní půlku která je vidět a přes to jsem udělala různě cik caky z rumové polevy přibarvené jedlými barvami. Do náplně jsem přidala pár lžic vařeného pudinku, aby byla vlhčí a těsto se rozleželo. Nepekla jsem ve lžících, ale jak tu někdo psal - lžíci namočila v mouce, natlačila těsto a tvar vyklepla na plech. Nebyl žádný problém. Suroviny jsem si přepočetla na půl kf mouky a vyšlo mi 35 naplněných vajec. Mám z nich fakt radost.

  • Ivča R. | 14. 4. 2006 10:52

    Velmi dobrý. V pondělí jsem upekla a rychle mizí.Pekla jsem se lžícemi, měla jsem jich 10. Cukroví se peklo rychle, šlo to dobře.Náplň je výborná.

  • Beatrice Ross | 12. 4. 2006 21:10

    A co kdyby se to zkusilo dat do jiz tvarovane formy na 9 (a jiz ozdobenych) vajec? Forma je ovsem spis na vajicka dortove jakkosti, ale treba by se dala pouzit i zde. Formu mozno objednat od Ashton-Green (1-800-609-1188), cislo kat. B300.27

  • Jana Wernischova | 30. 3. 2006 10:02

    Dík za diskusi, rozhodně to vyzkouším a už se těším. Kdyby nejhůř bylo, tak zkrátka vajíčka jen vykrájím, budou placatá jako na vánoce a třeba se o to víc vydovádím se zdoboením.

  • Di | 29. 3. 2006 14:34

    No mě to došlo až teď při Vaší diskusi. Já jsem lžíci použila jen pro tvarování - namočila ji do hladké a mouky a těsto z ní vyklopila. Jinak bych to asi pekla celý den. Ale já jsem kdysi podobný recept už dělala, tam byl tento návod, takže jsem o jiném ani neuvažovala. Zdejší těsto však bylo mnohem chutnější a křehčí.

  • Airan | 29. 3. 2006 14:27

    Mate vsechni pravdu, konzultovala jsem to s pani Tichou. Nicmene myslim si, ze i bez lzic by to slo. Ja osobne se na ta vajicka chystam, urcite to bude ozdoba velikonocniho stolu (krasna a navic jedla:-) A my zase o neco malo tezsi na vaze...

  • Jitka Malinová | 29. 3. 2006 13:50

    Domnívám se, že se to peče i se lžicemi, linecké je upečené rychle. Obdobně peču lekníny, vykrajuji hvězdičky a pokládám na 1/2 skořápky se kterou to peču.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2006 12:59

    Já jsem ale taky pochopila, že se mají podložit lžíce s těstem, aby ležely na plechu rovně. Snad to paní Jana vysvětlí?:-) Nebo Di, když už je pekla?

  • Airan | 29. 3. 2006 12:17

    Janicko, pani Ticha nenapsala, ze se lzice maji davat do trouby:-) Lzice se pouzivaji jen jako formicky:-) Protoze s recepty pani Tiche mam ty nejlepsi zkusenosti, vim, ze to bude super!

  • Jana Wernischova | 29. 3. 2006 10:35

    Paní Tichá, řekněte prosím: co to udělá s těmi lžícemi v troubě a kolik ks z toho tak vyjde? Źádné extra lžíce doma nemám, jen ty nerez co normálně používáme - bojím se že je zničím a ještě u toho budu stát dva dny. Nebo čím ty lžíce nahradit? Co formičky na velké medvědí tlapky?

  • Di | 18. 3. 2006 20:55

    Velmi dobrý recept, vyzkoušela jsem vloni. Pečtě a plňte raději několik dnů předem, aby se cukroví rozleželo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Dětské piškoty Džem Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Super koblížky

Super koblížky

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
33
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
33
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact