• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
Napište svůj komentář k receptu

Linecká velikonoční vejce

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká velikonoční vejce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 310
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • Náplň
    • dětské piškoty
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • máslo
    • hnědý rum
    • džem
    • čokoláda na vaření
    • ztužený tuk
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak, aby ležely rovně. V mírné troubě upečeme. Vychladlé spojíme náplní tak, že nameleme piškoty, smícháme s přiměřeným množstvím cukru, vanilkovým cukrem, máslem a dochutíme rumem.
2
Dovnitř každého vajíčka vložíme kousek džemu. Hotové cukroví natřeme polevou a posypeme cukrovým barevným máčkem, nebo jinak dozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 27. 3. 2008 12:59

    Vajíčka byla moc dobrá, jen bych potřebovala na příště poradit nějaký trik na formování těsta. Zkoušela jsem to s pomoučněnou lžicí, ale dělalo se mi to dost špatně, moc mi to nešlo vyklopit. Po upečení byl povrch hrbolatý. Zdobila jsem bílou a hořkou čokoládou a cukrovými kuličkami a srdíčky. Uvítala bych nějakou radu, aby to šlo lépe tvarovat.

  • Jana | 19. 3. 2008 10:36

    Tak jsem v neděli tahle linecká vejce spáchala a výsledek je fakt dobrý! Jsou moc dobrá a krásně vypadají - nepolévala jsem je čokoládou celá, ale jen tu horní půlku která je vidět a přes to jsem udělala různě cik caky z rumové polevy přibarvené jedlými barvami. Do náplně jsem přidala pár lžic vařeného pudinku, aby byla vlhčí a těsto se rozleželo. Nepekla jsem ve lžících, ale jak tu někdo psal - lžíci namočila v mouce, natlačila těsto a tvar vyklepla na plech. Nebyl žádný problém. Suroviny jsem si přepočetla na půl kf mouky a vyšlo mi 35 naplněných vajec. Mám z nich fakt radost.

  • Ivča R. | 14. 4. 2006 10:52

    Velmi dobrý. V pondělí jsem upekla a rychle mizí.Pekla jsem se lžícemi, měla jsem jich 10. Cukroví se peklo rychle, šlo to dobře.Náplň je výborná.

  • Beatrice Ross | 12. 4. 2006 21:10

    A co kdyby se to zkusilo dat do jiz tvarovane formy na 9 (a jiz ozdobenych) vajec? Forma je ovsem spis na vajicka dortove jakkosti, ale treba by se dala pouzit i zde. Formu mozno objednat od Ashton-Green (1-800-609-1188), cislo kat. B300.27

  • Jana Wernischova | 30. 3. 2006 10:02

    Dík za diskusi, rozhodně to vyzkouším a už se těším. Kdyby nejhůř bylo, tak zkrátka vajíčka jen vykrájím, budou placatá jako na vánoce a třeba se o to víc vydovádím se zdoboením.

  • Di | 29. 3. 2006 14:34

    No mě to došlo až teď při Vaší diskusi. Já jsem lžíci použila jen pro tvarování - namočila ji do hladké a mouky a těsto z ní vyklopila. Jinak bych to asi pekla celý den. Ale já jsem kdysi podobný recept už dělala, tam byl tento návod, takže jsem o jiném ani neuvažovala. Zdejší těsto však bylo mnohem chutnější a křehčí.

  • Airan | 29. 3. 2006 14:27

    Mate vsechni pravdu, konzultovala jsem to s pani Tichou. Nicmene myslim si, ze i bez lzic by to slo. Ja osobne se na ta vajicka chystam, urcite to bude ozdoba velikonocniho stolu (krasna a navic jedla:-) A my zase o neco malo tezsi na vaze...

  • Jitka Malinová | 29. 3. 2006 13:50

    Domnívám se, že se to peče i se lžicemi, linecké je upečené rychle. Obdobně peču lekníny, vykrajuji hvězdičky a pokládám na 1/2 skořápky se kterou to peču.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2006 12:59

    Já jsem ale taky pochopila, že se mají podložit lžíce s těstem, aby ležely na plechu rovně. Snad to paní Jana vysvětlí?:-) Nebo Di, když už je pekla?

  • Airan | 29. 3. 2006 12:17

    Janicko, pani Ticha nenapsala, ze se lzice maji davat do trouby:-) Lzice se pouzivaji jen jako formicky:-) Protoze s recepty pani Tiche mam ty nejlepsi zkusenosti, vim, ze to bude super!

  • Jana Wernischova | 29. 3. 2006 10:35

    Paní Tichá, řekněte prosím: co to udělá s těmi lžícemi v troubě a kolik ks z toho tak vyjde? Źádné extra lžíce doma nemám, jen ty nerez co normálně používáme - bojím se že je zničím a ještě u toho budu stát dva dny. Nebo čím ty lžíce nahradit? Co formičky na velké medvědí tlapky?

  • Di | 18. 3. 2006 20:55

    Velmi dobrý recept, vyzkoušela jsem vloni. Pečtě a plňte raději několik dnů předem, aby se cukroví rozleželo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Dětské piškoty Džem Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Americká pizza

Americká pizza

Trdelníky

Trdelníky

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

176
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
138
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
91
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
60
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
37
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact