Vánoční klasika v podobě lineckých srdíček slepovaných marmeládou nesmí na svátečním stole chybět. Díky bezlepkové mouce si na nich pochutnají i lidé s intolerancí lepku.
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a vejce. Vanilkový lusk rozkrojte a semínka seškrábněte k ingrediencím.
Nejprve krouživými pohyby příborovým nožem promíchejte vejce s máslem, postupně zapracovávejte mouku. Ve chvíli, kdy se těsto přestává lepit, nůž odložte a rukama je zpracujte dohladka. Můžete použít i robot. Na pomoučněný vál dejte vždy kousek těsta, který i na povrchu posypte moukou, opatrně jej vyválejte asi na 2–3 mm silný plát a vykrajujte srdíčka. Upečte do světle hnědé barvy, asi 10 minut, a nechte vychladnout.