Moc dobre linecke, doporucuji.
Upečeno,hotovo.S těstem se moc dobře pracovalo.
I já s úspěchem používám tentýž recept, i když ty žloutky tam mám na základní dávu 30:20:10 uvedené 3, ale když jsou vajíčka dost velká, dávám také jen 2. Ale mám malou fintu - když dělám těsto, začnu tím, že žloutky utřu s cukrem do pěny, pak přimíchám mouku, do které ještě přidám trošku prášku do pečiva. Pak to teprve vyklopím na vál a dopracuji klasicky rukama. Prostě postupuji, jako bych dělala třené linecké těsto. Je to sice pracnější, ale výsledek je naprosto skvělý, upečená kolečka jsou nádherně nadýchaná, linecké mám teď mnohem lepší než kdy dříve.
Naprosto souhlasím se Sisinkou!! Tento recept používám třetí rok, do té doby jsem zkoušela samé zaručené postupy a všechny se docela špatně vyvalovaly a praskaly. Já dělala linecké tuto sobotu a byla zase radost s těstem pracovat!!
Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Všechny modifikace se škrobovou moučkou apod. nestojí za nic! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr). Máslo by mělo být máslo (!), šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Ja mam elektrickou troubu. Na kolik stupnu se to pece a kolik minut. Bydlim ve Svedsku a chci pect ceske cukrovi. Poradi mi nekdo ??
Podle zkušenosti a chuti vím, že do lineckého těsta je mnohem lepší přidávat místo tuku máslo. Má pak mnohem lepší chuť.