Zpracujeme těsto, necháme půl hodiny v chladnu odpočinout, vyválíme plát a vypichujeme kolečka. Polovinu plných, druhou polovinu s otvorem uprostřed. Po upečení slepíme pikantní marmeládou.
2
Používám i jako podlep pod kokosky a jiné druhy cukroví. Těsto nelepí ani se netrhá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lulu kkk
|23. 12. 2008 20:03
Moc dobre linecke, doporucuji.
Maruš
|12. 12. 2007 22:26
Upečeno,hotovo.S těstem se moc dobře pracovalo.
Yveta
|11. 12. 2007 13:38
I já s úspěchem používám tentýž recept, i když ty žloutky tam mám na základní dávu 30:20:10 uvedené 3, ale když jsou vajíčka dost velká, dávám také jen 2. Ale mám malou fintu - když dělám těsto, začnu tím, že žloutky utřu s cukrem do pěny, pak přimíchám mouku, do které ještě přidám trošku prášku do pečiva. Pak to teprve vyklopím na vál a dopracuji klasicky rukama. Prostě postupuji, jako bych dělala třené linecké těsto. Je to sice pracnější, ale výsledek je naprosto skvělý, upečená kolečka jsou nádherně nadýchaná, linecké mám teď mnohem lepší než kdy dříve.
Ivana C.
|10. 12. 2007 07:52
Naprosto souhlasím se Sisinkou!! Tento recept používám třetí rok, do té doby jsem zkoušela samé zaručené postupy a všechny se docela špatně vyvalovaly a praskaly. Já dělala linecké tuto sobotu a byla zase radost s těstem pracovat!!
Sisinka
|9. 12. 2007 11:04
Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Všechny modifikace se škrobovou moučkou apod. nestojí za nic! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr). Máslo by mělo být máslo (!), šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Katka Åkesson
|19. 12. 2006 19:22
Ja mam elektrickou troubu. Na kolik stupnu se to pece a kolik minut. Bydlim ve Svedsku a chci pect ceske cukrovi. Poradi mi nekdo ??
Kukurukuku
|4. 12. 2006 22:32
Podle zkušenosti a chuti vím, že do lineckého těsta je mnohem lepší přidávat místo tuku máslo. Má pak mnohem lepší chuť.