Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.
2
Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet, nejlépe však déle (max. však 14 dní). Po uplynutí této doby zceďte vodku (pokud možno přes kávový filtr) do prázdné nádoby.
3
V menším hrnci rozpusťte cukr s vodou, pak přidejte citronovou šťávu ze 4 citronů. NEPOUŽÍVEJTE citronku! Pokud použijete kupovanou citronovou šťávu, použijte 100% nedělanou z koncentrátu. Celkové množství šťávy by mělo být okolo 150 ml. Přilijte k sirupu a nechte 3 minuty vařit. Nemíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo šťávu. Pokud chcete likér trošku slabší, použijte i více vody. Směs nechte vychladnout a pak vmíchejte k vodce.
4
Naplňte láhev a skladujte v temnu až 40 dní nebo v lednici. Celkové množství by mělo být okolo půl litru.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.