• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
Napište svůj komentář k receptu

Limonáda z černého bezu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limonáda z černého bezu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      lžička citron
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      l voda převařená

Postup přípravy receptu

1
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté plátýnkem na slunném místě asi 3-5 dnů. Občas zamícháme. Potom scedíme a uchováváme v ledničce. Nejvíce mi chutná, když už trochu perlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Mangová limonáda

Mangová limonáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 9. 2014 20:35

    https://www.caro.cz

  • Ivana Císařová | 17. 6. 2009 08:18

    HURÁ! Už jsem to chtěla vylít, ale po reakci paní Radky jsem vydržela. A asi to bylo i tím, že se konečně u nás na Vysočině na dva dny oteplilo. Ze dvou 5litrových sklenic , co mám na chalupě za oknem, včera jedna vykvasila a já po 40 letech ochutnala TU DOBROTU. A vychlazené je to božské, přesně ta chuť jako kdysi. Hned jsem naložila další várku: 5l vody, 8 velkých květů bezu, 25 dkg cukru, 1/8l octa, půl citronu na plátky - ocet tomu dá jinou chuť. Jinak dělám léta letoucí sirup a ten je samozřejmě bez octa.

  • Radka Křížová | 16. 6. 2009 21:37

    připojuju se k paní Ivaně,taky mi moc chutná..já teda dělám podle babiččina receptu,kde je cukr na hrnky a vodu nepřevařujem...děláme vždycky kýbl a vypije se v pohodě,jednu slijeme a druhou chystáme..jo a nenecháváme odležet tak dlouho, jen jeden den ve sklepě

  • Ivana Samcová | 16. 6. 2009 18:49

    My jí pijeme taky za čerstva. Jen jí, když se slije, dáme do lednice a během krátké doby (jsou to jen 3 litry) vypijeme. Bublinky se nám většinou objeví, když už dochází. Pamatuju si, když jsem byla malá a mamka ji dělala, byla taky víc bublinková. Paní Marie, chápu, když napíšete, že vám to nechutná, je to vaše chuť, vaše právo. Jen nevím, proč píšete, že to není dobré. Podle naší rodiny určitě je.

  • Radka Křížová | 15. 6. 2009 22:07

    my ji děláme pořád,ale překvašená nám nechutná,pijeme ji začerstva...je vynikající. Poslední várka nám zbublinkovala celkem solidně,takže si myslím,že konzervanty to nebude

  • Lenka H. | 15. 6. 2009 14:24

    Limonádu dělával dědeček a byla skvělá. Já ji dělala před lety a taky nám chutnala. Aktuální zkušenost ale nemám.

  • marie mateju | 15. 6. 2009 10:17

    je jedno jestli je to limonáda nebo šampus-není to dobrý,ale sirup a kosmatice máme rádi.

  • Ivana Císařová | 15. 6. 2009 09:53

    MYSLÍM, ŽE JE ÚPLNĚ JEDNO, JESTLI BUDE LIMONÁDA NA SLUNKU NEBO VE SKLEPĚ. Když jsem byla děcko, tak jsme tuto limonádu (ještě jsme přidávali ocet) dělali pořád - byla to výborná perlivá limonáda. Teď jsem ji po 40 letech zkusila a po bublince ani stopa. Moje klegyně mají lautr stejnou zkušenost. Myslím, že jak se do všeho, včetně citronů a vody, perou samé konzervanty, éčka atd., tak limonáda není absolutně schopná vykvasit. Vlastně chemie není akorát v bezince, a to kdoví jestli, pokud nad ní přeletělo práškovací letadlo. Takže se obávám, že na slunku vykvašené perlivé limonády se už nedočkám. Napadlo mě přidat kvasinky, ale ani nemám náladu to zkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Sušenky

Sušenky

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

36
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
35
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
25
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

Topmodelka Heidi Klumová provokuje v Cannes: Erotika na balkoně!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact