Svaříme 150 ml vody s cukrem. Přilijeme limetovou šťávu a bílé víno. Necháme vychladnout. Nalijeme do ploché nádoby a mrazíme 4-5 hodin. Mrznoucí směs občas rozmělníme nebo rozmixujeme, aby se v ní netvořily velké ledové krystaly.
2
Z mražené hmoty vypichujeme kuličky a vkládáme do 4 pohárů nebo misek. Zalijeme sektem. Můžeme zdobit meduňkou nebo limetovou příp. citronovou kůrou. Ihned podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|18. 7. 2007 13:17
Zo sorbetu sa nevypichujú guličky, správny sorbet nesmie byť tuhý ako ľad, kompaktná hmota. Preto sa musí často premiešavať, čím viac tuhne, tým častejšie. Do pohárov sa naberá a zalieva chladeným sektom.
Anonym
|18. 7. 2007 11:06
Prosím,jak se "vypichuji" z mražené hmoty kuličky? Děkuji za odpověď.