• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Limetový cheesecake s malinovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 23
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Připravit pravý newyorský cheesecake není žádná věda, chce to jen dodržet pár základních bodů a ingrediencí. Výsledek bude krémový, lehoučký s příjemně intenzivní chutí. Zkrátka cheesecake!

Suroviny

1 porce
    • 50
      g máslo studeného + na vymazání formy
    • 200
      g sušenky kakaové derby
    • 2
      ks limetka
    • 500
      g krémový sýr Philadelphia
    • 150
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 200
      g maliny mražené
    • 3
      lžíce třtinový cukr
    • ovoce a čerstvá máta na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Rozevírací dortovou formu velmi zlehka vymažte máslem. Rozložte ji, na dno přitiskněte arch pečicího papíru a formu zavřete. Z pečicího papíru ustřihněte delší pruh o výšce formy a vyložte bok, díky vymazání by měl dobře přilnout. Troubu předehřejte na 180 °C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit Míša řezy krok za krokem

2
Sušenky dejte do food processoru, přidejte studené, na drobné kostičky pokrájené máslo a umixujte drobenku. Nasypte ji do formy a upěchujte rovné dno, dobře to jde například dnem skleničky. Formu s korpusem uložte do lednice.
3
Limety dobře umyjte, kůru nastrouhejte najemno a vymačkejte šťávu. Do mísy robotu dejte cukr a krémový sýr. Protínacím nástavcem umíchejte hladkou směs, bude to trvat asi 3 minuty. Pracujte pouze při nízkých otáčkách a nepoužívejte šlehací metlu, směs je třeba pouze dobře promíchat, nikoli našlehat. Postupně přidejte vejce, pak zakysanou smetanu a nakonec limetovou šťávu a kůru. Směs důkladně promíchejte a nezapomeňte seškrábnout krém, který ulpěl na stěnách.
4
Náplň nalijte na vychlazený korpus a uhlaďte povrch. Formou opatrně několikrát zlehka bouchněte o pracovní plochu, z krému se tak dostanou ven bublinky. Do trouby těsně pod mřížku, na níž budete cheesecake péct, zasuňte plech, vyklopte na něj tak dvě hrsti ledových kostek (pak nenabryndáte), nebo nalijte asi půl litru vody. Cheesecake dejte na mřížku do trouby a pečte 10 minut, poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 45 minut.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

5
Hotový cheesecake nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě, pak ho stále ještě ve formě uložte do lednice, podávat ho budete až druhý den.
6
Mražené maliny dejte do rendlíku, přidejte třtinový cukr a pomalu vařte na mírném ohni. Za občasného míchání vařte ovoce15–20 minut, maliny se rozpadnou a tekutina se zredukuje na hustší sirup. Malinový rozvar nechte vychladnout a pak ho rozmixujte ponorným mixérem. Pokud příliš zhoustne, nařeďte ho malým množstvím vody. Výsledná konzistence by měla připomínat hustý sirup.
7
Rozevřete formu, odstraňte pečicí papír na boku dortu, mezi korpus a pečicí papír opatrně zasuňte dortovou lopatku nebo dlouhou špachtli a pomalu s ní zatočte kolem dokola dortu, korpus se uvolní od papíru. Teď už ho můžete opět pomocí lopatky opatrně přesunout na podnos: lehce ho lopatkou nadzdvihněte z jedné strany, uvolněte papír, nakloňte, sesuňte na podnos a současně vytáhněte papír. Povrch cheesecaku zalijte malinovou omáčkou, rozetřete a uhlaďte. Ozdobte čerstvým ovocem a lístky máty.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Cheesecake FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Krémový sýr Limetka Maliny Máslo Ovoce Sušenky Třtinový cukr Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
31
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Krásná Andrea Bezděková zmátla fanoušky: Zásnuby se Sebastianem?!

Krásná Andrea Bezděková zmátla fanoušky: Zásnuby se Sebastianem?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Limetkový koláč s ovocem
Limetkový koláč s ovocem
Limetkový krém
Limetkový krém
Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčku
Limetkový krém s malinami a čokoládovou…
Limonáda z červených pomerančů
Limonáda z červených pomerančů
Limoncello
Limoncello
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
  • Recepty.cz
  • Limetový cheesecake s malinovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact