plechovka
kokosové mléko
nebo obyčejné + 4 lžíce sušeného kokosu
voda
dle potřeby
limetka
2
lžíce
cukr
volitelné
máta
čerstvá, nasekaná
Postup přípravy receptu
1
Rýži operte a dejte do hrnce pokud možno s nepřilnavým povrchem. Zalijte mlékem a trochou vody, přidejte cukr a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen a promíchávejte. Když se tekutina všechna vstřebá a rýže stále nebude uvařená, přidejte ještě trochu vody/mléka. Mělo by se to vařit cca 20-22 minut.
2
Pokud používáte obyčejné mléko, přisypejte strouhaný kokos, přibližně v polovině procesu vaření. Cukru můžete přidat víc/méně podle vaší chuti.
3
Po dovaření smíchejte se šťávou (a kůrou - pokud chcete) z limetky.
4
Mělo by to stačit na 4 menší dezertní/snídaňové porce.