Zeleninu nakrájíme na tenké plátky (cuketu oloupeme), posolíme a necháme vypotit. Poté opláchneme, osušíme a obalujeme v mouce. Smažíme v rozpáleném oleji dokřupava.
2
Podáváme s tzatziky: Okurku oloupeme, nastrouháme, necháme potit, smícháme s tvarohem a jogurtem. Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di -
|2. 7. 2009 12:01
Taky to máme moc rádi. Cuketu ani není nutné obalovat v mouce a na polití úplně stačí jogurt s česnekem. Skvělé letní odlehčení stravy. Jen musím zkusit také lilky, zatím jsem vždy používala jen cuketu.
Terka S.
|17. 7. 2005 11:21
Tohle znám - tatínek byl Bulhar a toto jídlo čas od času připravoval.Vynikající.Doporučuji jíst s čerstvým chlebem, protože cukety i lilky dost nasáknou olejem.