• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
Napište svůj komentář k receptu

Lilkový tatarák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkový tatarák
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg lilek cca
    • 0,50
      ks červená paprika nebo zelená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce bílý jogurt - Hollandia 1 -
    • 1
      lžíce petželka čerstvě nasekaná
    • 2
      lžíce balzamiková redukce , tj. glazé nebo krém cca
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli - není nutné, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou, přepůlíme je, vydlabeme dužinu, pokrájíme ji nadrobno a dáme vykapat na cedník nebo plátno.
2
Do misky si dáme drobně pokrájenou papriku, petrželku, česnek. Přidáme okapaný pokrájený lilek, osolíme, opepříme, dochutíme balzamikovým krémem a dle chuti můžeme přidat i chilli.
3
Chuť lilkového tataráku můžeme obměnit nasekaným zralým, ale pevným rajčetem (bez dužiny), vmíchat můžeme nasekané kapary, olivy, cibuli...
4
Podáváme s bílým pečivem, opečenou bagetkou nebo chlebem. Dozdobit můžeme čerstvou zeleninou, petrželkou nebo balzamikovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Melitzanosalata - řecký lilkový…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sami | 13. 8. 2014 17:58

    Lilek mám moc ráda a tatarák mi také velmi chutnal. Dělala jsem ho poprvé a s tím jak se mi povedl jsem moc spokojená. Dala jsem na doplnění chuti (mám ráda výraznější) capari a rajčata v oleji. Tatarák z lilku doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Chlazení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bílý jogurt Červená paprika Česnek Chilli Lilek Olivový olej Pepř mletý Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
20
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
20
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
19
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
Lilky s jogurtem
Lilky s jogurtem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková pěna s ořechy
Limetková pěna s ořechy
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact