• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
Napište svůj komentář k receptu

Lilkový tatarák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkový tatarák
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg lilek cca
    • 0,50
      ks červená paprika nebo zelená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce bílý jogurt - Hollandia 1 -
    • 1
      lžíce petželka čerstvě nasekaná
    • 2
      lžíce balzamiková redukce , tj. glazé nebo krém cca
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli - není nutné, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou, přepůlíme je, vydlabeme dužinu, pokrájíme ji nadrobno a dáme vykapat na cedník nebo plátno.
2
Do misky si dáme drobně pokrájenou papriku, petrželku, česnek. Přidáme okapaný pokrájený lilek, osolíme, opepříme, dochutíme balzamikovým krémem a dle chuti můžeme přidat i chilli.
3
Chuť lilkového tataráku můžeme obměnit nasekaným zralým, ale pevným rajčetem (bez dužiny), vmíchat můžeme nasekané kapary, olivy, cibuli...
4
Podáváme s bílým pečivem, opečenou bagetkou nebo chlebem. Dozdobit můžeme čerstvou zeleninou, petrželkou nebo balzamikovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Melitzanosalata - řecký lilkový…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sami | 13. 8. 2014 17:58

    Lilek mám moc ráda a tatarák mi také velmi chutnal. Dělala jsem ho poprvé a s tím jak se mi povedl jsem moc spokojená. Dala jsem na doplnění chuti (mám ráda výraznější) capari a rajčata v oleji. Tatarák z lilku doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Chlazení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bílý jogurt Červená paprika Česnek Chilli Lilek Olivový olej Pepř mletý Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Celer z trouby

Celer z trouby

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

115
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
110
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
62
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice
44
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
40
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
Lilky s jogurtem
Lilky s jogurtem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková pěna s ořechy
Limetková pěna s ořechy
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact