• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
Napište svůj komentář k receptu

Lilkové lodičky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • 5
      lžíce vařená rýže
    • 2
      lžíce kukuřice
    • 2
      lžíce paprika
    • 2
      lžíce hrášek
    • 6
      plátek slanina
    • olej
    • 8
      lžíce sýr 6 do směsi+2 na posypání

Postup přípravy receptu

1
*Množství pro dvě osoby.
2
Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo utěrkou.
3
Směs na naplnění:pokrájenou dužinu, rýži, sýr a zeleninu v misce smícháme.
4
Lilek vyložíme dvěma plátky slaniny, pak naplníme směsí, položíme plátek slaniny a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 20-25 minut ve vymazaném pekáči olejem. Ke konci posypeme ještě sýrem, který necháme na lodičkách rozpéct a podáváme.
5
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilkové těstoviny

Lilkové těstoviny

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Lilkové závitky - zapečené

Lilkové závitky - zapečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Jetenská | 8. 8. 2016 14:18

    Vynikající lilek, moc nám chutnal :))

  • Anet | 28. 8. 2014 11:38

    Musím také pochválit. Recept jsem zkoušela včera a bylo to příjemné překvapení. Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, osmahla na pánvi, přidala mraženou zeleninku, uvařenou rýži, okořenila. Touto směsí jsem naplnila lilky, dužinu z nich jsem ani do směsi nedávala. Ke konci jsem posypala sýrem. Trochu jsem recept pozměnila, ale bylo to vynikající. Díky za tip, ráda brzy zopakuji :-)

  • Markéta | 4. 7. 2013 07:33

    A já už vím co budu dneska dělat k obědu O:-) , děkuji za nápad, dám vědět jak to dopadlo.

  • Kačka | 16. 1. 2013 14:00

    Neměla jsem sice všechno potřebné,ale to hlavní-lilek a rýži jo.Zeleninu jsem dala mraženou do polévky,uzený sýr vyměnila za veselou krávu a kousek salámu se taky našlo.No výborné to bylo,pěkně jsme lilky vydlabávali lžící a pošmákli jsme si.Děkuji.

  • Monika Tichá | 12. 7. 2012 13:59

    Do pekáčku se mi jich vešlo akorát šest, takže jsem dělala ze 3 ks a snědlo se všechno. Děkuji :-)) <:-) , brzy zopakuji ;-)

  • renda | 11. 1. 2012 09:55

    super lilek, dík

  • Jitka | 4. 8. 2011 21:46

    Lilek milujeme. Sklízíme už vlastní a máme ho několikrát do týdne. Takto upravený s rýží je velmi chutný a dá se různě míchat podle chuti nebo stavu lednice. Děkuji za pěkný nápad, chutnalo nám velice.

  • Jana | 25. 5. 2011 14:32

    Moc dobré :-*

  • cuoco | 30. 4. 2011 13:38

    Lilek ked je cerstvy nie je horky .

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 4. 2011 12:34

    Dzou - lilek má v sobě hořké látky, proto se nechává tzv. vypotit: Nakrájíš ho na plátky - nebo podel tohoto receptu si uděláš "lodičky" - a vše zlehka osolíš. Necháš to stát cca 15 - 30 minut a uvidíš sama, kolik hnědavé (a hořké) tekutiny se z lilku vypotí. Tu pak vyleješ, já ještě lilkové plátky či jiné dílky osuším kuchňskou papírovou utěrkou a pak teprve lilek tepelně upravuji. Tak ať se recept povede :-). Simča

  • dzou | 2. 4. 2011 12:03

    Dotaaaz :)))) Co znamena nechat vypotit lilek? Jako jak se to dela? :))) Predem dik za odpoved :)))

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2011 12:39

    ...u nás za 12,- a už jsme je snědli :-( . :-*

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 19. 1. 2011 10:43

    Vypadá to lákavě ;-) :-))

  • Jarka O. | 19. 1. 2011 08:06

    Hele, to měli někde v akci lilky?? :-D Děláš mi chutě hned od rána :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Z rýže Zelenina Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrášek Kukuřice Lilek Olej Paprika Slanina Sůl Sýr Vařená rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Pařížský dort

Pařížský dort

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

133
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
87
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Virgin mojito
Virgin mojito
35
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Potupný konec! Vondráčková odtajnila důvod

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

Sharon »Ozempic« Osbourneová to přehnala: Zhubla 19 kilo! A nedaří se jí přibrat

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact