• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
Napište svůj komentář k receptu

Lilkové lodičky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • 5
      lžíce vařená rýže
    • 2
      lžíce kukuřice
    • 2
      lžíce paprika
    • 2
      lžíce hrášek
    • 6
      plátek slanina
    • olej
    • 8
      lžíce sýr 6 do směsi+2 na posypání

Postup přípravy receptu

1
*Množství pro dvě osoby.
2
Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo utěrkou.
3
Směs na naplnění:pokrájenou dužinu, rýži, sýr a zeleninu v misce smícháme.
4
Lilek vyložíme dvěma plátky slaniny, pak naplníme směsí, položíme plátek slaniny a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 20-25 minut ve vymazaném pekáči olejem. Ke konci posypeme ještě sýrem, který necháme na lodičkách rozpéct a podáváme.
5
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilkové těstoviny

Lilkové těstoviny

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Lilkové závitky - zapečené

Lilkové závitky - zapečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Jetenská | 8. 8. 2016 14:18

    Vynikající lilek, moc nám chutnal :))

  • Anet | 28. 8. 2014 11:38

    Musím také pochválit. Recept jsem zkoušela včera a bylo to příjemné překvapení. Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, osmahla na pánvi, přidala mraženou zeleninku, uvařenou rýži, okořenila. Touto směsí jsem naplnila lilky, dužinu z nich jsem ani do směsi nedávala. Ke konci jsem posypala sýrem. Trochu jsem recept pozměnila, ale bylo to vynikající. Díky za tip, ráda brzy zopakuji :-)

  • Markéta | 4. 7. 2013 07:33

    A já už vím co budu dneska dělat k obědu O:-) , děkuji za nápad, dám vědět jak to dopadlo.

  • Kačka | 16. 1. 2013 14:00

    Neměla jsem sice všechno potřebné,ale to hlavní-lilek a rýži jo.Zeleninu jsem dala mraženou do polévky,uzený sýr vyměnila za veselou krávu a kousek salámu se taky našlo.No výborné to bylo,pěkně jsme lilky vydlabávali lžící a pošmákli jsme si.Děkuji.

  • Monika Tichá | 12. 7. 2012 13:59

    Do pekáčku se mi jich vešlo akorát šest, takže jsem dělala ze 3 ks a snědlo se všechno. Děkuji :-)) <:-) , brzy zopakuji ;-)

  • renda | 11. 1. 2012 09:55

    super lilek, dík

  • Jitka | 4. 8. 2011 21:46

    Lilek milujeme. Sklízíme už vlastní a máme ho několikrát do týdne. Takto upravený s rýží je velmi chutný a dá se různě míchat podle chuti nebo stavu lednice. Děkuji za pěkný nápad, chutnalo nám velice.

  • Jana | 25. 5. 2011 14:32

    Moc dobré :-*

  • cuoco | 30. 4. 2011 13:38

    Lilek ked je cerstvy nie je horky .

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 4. 2011 12:34

    Dzou - lilek má v sobě hořké látky, proto se nechává tzv. vypotit: Nakrájíš ho na plátky - nebo podel tohoto receptu si uděláš "lodičky" - a vše zlehka osolíš. Necháš to stát cca 15 - 30 minut a uvidíš sama, kolik hnědavé (a hořké) tekutiny se z lilku vypotí. Tu pak vyleješ, já ještě lilkové plátky či jiné dílky osuším kuchňskou papírovou utěrkou a pak teprve lilek tepelně upravuji. Tak ať se recept povede :-). Simča

  • dzou | 2. 4. 2011 12:03

    Dotaaaz :)))) Co znamena nechat vypotit lilek? Jako jak se to dela? :))) Predem dik za odpoved :)))

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2011 12:39

    ...u nás za 12,- a už jsme je snědli :-( . :-*

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 19. 1. 2011 10:43

    Vypadá to lákavě ;-) :-))

  • Jarka O. | 19. 1. 2011 08:06

    Hele, to měli někde v akci lilky?? :-D Děláš mi chutě hned od rána :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Z rýže Zelenina Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrášek Kukuřice Lilek Olej Paprika Slanina Sůl Sýr Vařená rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Rýžové placky

Rýžové placky

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
18
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
17
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact