• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
Napište svůj komentář k receptu

Lilkové lodičky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • 5
      lžíce vařená rýže
    • 2
      lžíce kukuřice
    • 2
      lžíce paprika
    • 2
      lžíce hrášek
    • 6
      plátek slanina
    • olej
    • 8
      lžíce sýr 6 do směsi+2 na posypání

Postup přípravy receptu

1
*Množství pro dvě osoby.
2
Lilek rozpůlíme-podélně a vydlabeme dužinu. Lilek uvnitř posolíme, dužinu také a necháme vypotit. Pak vysušíme ubrouskem nebo utěrkou.
3
Směs na naplnění:pokrájenou dužinu, rýži, sýr a zeleninu v misce smícháme.
4
Lilek vyložíme dvěma plátky slaniny, pak naplníme směsí, položíme plátek slaniny a dáme zapéct do předehřáté trouby na cca 20-25 minut ve vymazaném pekáči olejem. Ke konci posypeme ještě sýrem, který necháme na lodičkách rozpéct a podáváme.
5
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilkové těstoviny

Lilkové těstoviny

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Lilkové závitky - zapečené

Lilkové závitky - zapečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Jetenská | 8. 8. 2016 14:18

    Vynikající lilek, moc nám chutnal :))

  • Anet | 28. 8. 2014 11:38

    Musím také pochválit. Recept jsem zkoušela včera a bylo to příjemné překvapení. Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, osmahla na pánvi, přidala mraženou zeleninku, uvařenou rýži, okořenila. Touto směsí jsem naplnila lilky, dužinu z nich jsem ani do směsi nedávala. Ke konci jsem posypala sýrem. Trochu jsem recept pozměnila, ale bylo to vynikající. Díky za tip, ráda brzy zopakuji :-)

  • Markéta | 4. 7. 2013 07:33

    A já už vím co budu dneska dělat k obědu O:-) , děkuji za nápad, dám vědět jak to dopadlo.

  • Kačka | 16. 1. 2013 14:00

    Neměla jsem sice všechno potřebné,ale to hlavní-lilek a rýži jo.Zeleninu jsem dala mraženou do polévky,uzený sýr vyměnila za veselou krávu a kousek salámu se taky našlo.No výborné to bylo,pěkně jsme lilky vydlabávali lžící a pošmákli jsme si.Děkuji.

  • Monika Tichá | 12. 7. 2012 13:59

    Do pekáčku se mi jich vešlo akorát šest, takže jsem dělala ze 3 ks a snědlo se všechno. Děkuji :-)) <:-) , brzy zopakuji ;-)

  • renda | 11. 1. 2012 09:55

    super lilek, dík

  • Jitka | 4. 8. 2011 21:46

    Lilek milujeme. Sklízíme už vlastní a máme ho několikrát do týdne. Takto upravený s rýží je velmi chutný a dá se různě míchat podle chuti nebo stavu lednice. Děkuji za pěkný nápad, chutnalo nám velice.

  • Jana | 25. 5. 2011 14:32

    Moc dobré :-*

  • cuoco | 30. 4. 2011 13:38

    Lilek ked je cerstvy nie je horky .

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 4. 2011 12:34

    Dzou - lilek má v sobě hořké látky, proto se nechává tzv. vypotit: Nakrájíš ho na plátky - nebo podel tohoto receptu si uděláš "lodičky" - a vše zlehka osolíš. Necháš to stát cca 15 - 30 minut a uvidíš sama, kolik hnědavé (a hořké) tekutiny se z lilku vypotí. Tu pak vyleješ, já ještě lilkové plátky či jiné dílky osuším kuchňskou papírovou utěrkou a pak teprve lilek tepelně upravuji. Tak ať se recept povede :-). Simča

  • dzou | 2. 4. 2011 12:03

    Dotaaaz :)))) Co znamena nechat vypotit lilek? Jako jak se to dela? :))) Predem dik za odpoved :)))

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2011 12:39

    ...u nás za 12,- a už jsme je snědli :-( . :-*

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová | 19. 1. 2011 10:43

    Vypadá to lákavě ;-) :-))

  • Jarka O. | 19. 1. 2011 08:06

    Hele, to měli někde v akci lilky?? :-D Děláš mi chutě hned od rána :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Z rýže Zelenina Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrášek Kukuřice Lilek Olej Paprika Slanina Sůl Sýr Vařená rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

74
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Lilkové lodičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact